LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
طريقة عمل التورتة الاسفنجية وتزيينها - طريقة عمل تورتة عيد الميلاد بالصور بالتفصيل الممل طريقة عمل التورتة الاسفنجية وتزيينها - طريقة عمل تورتة عيد الميلاد بالصور بالتفصيل الممل المقادير.. 10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه 2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم.. 2 كوب دقيق فانليا.. لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض.. الطريقة ده شكل الصفار بعد الخفق.. و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج.. بعدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق. بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك. و بعدين ابدأ في التزيين... استخدمت شرائح خوخ.. كريز اخضر.. فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة.. شرائح تفاح.. كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته.. ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس.. رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك.. بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض.. لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله.. فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله.. شكلها بعد التقطيع اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'vdrm ulg hgj,vjm hghstk[dm ,j.ddkih - j,vjm ud] hgldgh] fhgw,v fhgjtwdg hgllg hgllg hgldgh] hghstk[dm hgj,vjm fhgjtwdg
__________________ |
#2
| |||
| |||
رد: طريقة عمل التورتة الاسفنجية وتزيينها - طريقة عمل تورتة عيد الميلاد بالصور بالتفصيل الممل يمي يميييييييي |
الكلمات الدليلية (Tags) |
وتزيينها, الممل, الميلاد, الاسفنجية, التورتة, بالتفصيل, بالصور, تورتة, طريقة |
| |