LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
اطيب اكلة طرق متعدده لعمل الشيبسي البيتي بكل النكهات طرق متعدده لعمل الشيبسي البيتي بكل النكهات الشيـــبسى 1 _ نفشر البطاطس المخصصة للقلي و نقطعها حلقات (شيبسي)رقيقة و نضعها في ماء بارد أو ماء به قطع ثلج و نتركة في الماء البارد لمدة 1/2ساعة على الأقل و لا تضع على الماء ملح ونحطها فى التلاجة علشان تفضل ساقعة 2_ نسخن الزيت جيداً على درجة حرارة عالية ثم نضع الشيبسي في الزيت بكميات قليلة والزيت غزير حتى يعطي النتيجة اللى عيزنها من القرمشة :::::نيجى بقى للطعم :::::: اولا نكهة الجبنة المتبلة : نحضر جبنة رومي مثلجة (وضعها في الفريزر منذ 24ساعة تقريباً ) و نضربها في الكبه و لازم تكون مثلجة علشان تتطحن كويس وتبقى شبة البودرة ،ثم نضيف عليها مرقة دجاج فورية و نضربها مرة أخرى لتتجانس و تنعم أكثر ولو عندك توم وبصل بودرة ضيفى معاها ونرشها على البطاطس اول ما تطلع من الزيت ثانيا نكهة الطماطم : اعصرى طماطمايةوحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود وانقعى البطاطس فيها بعد ما تشليها من الماية وبرضوة تبقى فى التلاجة قبل القلي طبعاالبطاطس هايكون لونها احمر وتقلى ثالثا نكهة الكاتشب : ملعقتين كاتشب + ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود انقعى برضة البطاطس زى الخطوةاللي فاتت رابعا نكهة الخل : اتنقعى البطاطس في الخل والملح بعد الماية وتقلى خامسا الشطة والليمون : ملعقة خل + نص ملعقة شطة + عصير ليمونة +ملح + فلفل اسود انقعى اطول فترة ممكنة علشان تاخد من الطعم كويس جدا سادسا نكهة الدجاج: رشى مرقة دجاج الفوريه على البطاطس اول ما تطلع من الزيت مؤيده بالله المصدر: بن طلال - من قسم: طبخ - وصفات طبخ - معجنات - حلويات - اكلات شعبيه ????? اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب h'df h;gm 'vr lju]]i gulg hgadfsd hgfdjd f;g hgk;ihj gulg hgadfsd hgfdjd |
الكلمات الدليلية (Tags) |
متعدده, لعمل, الشيبسي, البيتي, النكهات |
| |