صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

وصفة وطبق ووصفة محاشي مشكله

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 136
افتراضي وصفة وطبق ووصفة محاشي مشكله




وصفة وطبق ووصفة محاشي مشكله

وصفة وطبق ووصفة محاشي مشكله

من الآكلات المحببه فى رمضان المحشى
فحبيت اعمل ليكم شوية محشى
مشكل




المقادير

كيلو رز مصري مغسول كويس ومنقوع علي الاقل ساعتين
2 حزمة بقدونس مفروم
2 حزمة كسبرة خضراء مفرومه
2 حزمة شبت مفروم
4 بصلات كبار مفرومين
نص راس ثوم مفرومه
ملح
فلفل
كمون
كسبره ناشفه
زنجبيل
نص كيلو عصير طماطم
نص كيلو طماطم مفرومه
2 ملعقه كبيره سمنه بلدي
3 ملعقه كبيره زيت ذره
كيلو كوسه محفوره
كام قرن فلفل اخضر ونشيل منه البذر
كيلو باذنجان ابيض محفور
ورق عنب
ورق كرنب (ملفوف )
وممكن لو عاوزه كمان ورق خس و ورق لفت بس انا ماكانش عندي
مرقه سمينه عشان نسويه فيها


الطريقه

نغسل الرز كويس بعد ما ننقيه ونسيبه منقوع فتره علي الاقل ساعتين

في الوقت ده نكون بنحضر الخلطه ونحفر الكوسه و ننضف الفلفل ونحفر الباذنجان


نغسل الكوسه كويس ونحفرها بمفحرة الكوسه ونحتفظ بالقلب

ننضف الفلفل من البذر ونغسله ونسيبه يتصفي



نغسل الباذنجان ونحفره ونرمي القلب ، بعد كده نشوحه في شوية زيت صغيرين
(وده بيديله طعم جميل ويخليه زي الزبده ، وكمان بيخليكي ممكن تحشيه علي بيات
لانه لو اتحشي علي طول من غير تشويح وفضل فتره قبل الطبخ مش بيستوي
( بالنسبه لي كنت مخزنه الباذنجان من الموسوم بتاع السنه اللي فاتت باحفره واشوحه
واسيبه يبرد وبعدين احطه في اكياس وعلي الفريزر )


ورق العنب كنت برضو مخزناه من الصيف اللي فات ، باغسله واسيبه يتصفي من ميته
وبعدين في اكياس وعلي الفريزر واما اجي استخدمه اطلعه واحشيه من غير سلق
لان التفريز اصلا بيبقي خلاه طري ومش محتاج يتسلق وده بيديله ميزه انه بيفضل لونه
اخضر ومش بيصفر زي المسلوق وكمان المزازه اللي فيه بتفضل زي ماهيه )





الكرنب او الملفوف في الشتاء باسلقه واقطعه علي اد الصابع وبرضو باشيله جاهز علي
الاستخدام في الفريزر لان بتاع الشتا بيبقي احلا بكتيييييييير من كرنب الصيف




في حله علي النار نحط السمنه والزيت ونبدأ نشوح البصل واول ما يطري شويه ويبقي شفاف
نحط الثوم اول ما نشم ريحة الثوم نحط الطماطم ونسيبها تتسبك
ممكن تستغني عن الخطوه دي لو هاتتبخي المحشي علي طول مش ها تحشيه علي بيات

(باحب بصل المحشي يبقي كتير )





دايما باعمل ضعف الكميه واشيل نصها في الفريزر للمره الجايه خصوصا لو الطماطم رخيصه





نصفي الرز ونحط عليه الشبت والكسبره والبقدونس المفرومين

( باحب الخضره تبقي كتير )



والتسبيكه والتوابل وراعي ان كمية الكمون تكون الضعف





ونقلبهم كويس اوي





المصدر


اقرأ أيضا::


,wtm ,'fr ,,wtm lphad la;gi



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
محاشي, مشكله


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


وصفة وطبق ووصفة محاشي مشكله

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 02:46 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO