صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

وصفة اختراعات طاجن بطاطس باللحم

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 115
افتراضي وصفة اختراعات طاجن بطاطس باللحم




وصفة اختراعات طاجن بطاطس باللحم

وصفة اختراعات طاجن بطاطس باللحم

المقادير
½ كيلو لحمة كندوز مقطعة قطع كبيرة
½ كيلو بطاطس
كوب ونصف من عصير الطماطم
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
بصلة كبيرة او 2 بصلة متوسطة تقطع شرائح
توابل (ملح ، فلفل ‘ بهارات ، قرفة)
مكعب مرقة دجاج
الطريقة
يسلق اللحم نصف سلق (طبعا هانضيف لماء السلق بصلة صغيرة وحبهان ومستكة وورق لاورا وفلفل اسود )
وبعد كده نرفع اللحمة من ماء السلق ونصفى المرقة (طبعا علشان الحبهان وورق اللاورا ) ونحتفظ بها
تقشر البطاطس وتقطع شرائح متوسطة ( غير سميكة وغير رقيقة )
ندعك شرائح البصل بالتوابل جيدا ونخلطهم بالبطاطس
نحضر طاجن كما هو مبين بالصورة (لازم طاجن يابنات لأن الطعم بيختلف اذا سويتيه فى صينية )
نضع طبقة من البطاطس فى قاع الطاجن (نصف الكمية) ثم نرص قطع اللحمة المسلوقة (نصف سلق) ثم نضع باقى كمية البطاطس
نضيف عصير وصلصة الطاطم مع 2 كوب مرقة اللحم الى الطاجن
نضع الطاجن فى فرن متوسط الحرارة مع تغطية الطاجن بورق الومنيوم
من وقت لأخر ضيفى للبطاطس القليل من المرقة حتى يتم النضج
ثم ارفعى الغطاء واتركى البطاطس تحت الشواية حتى يحمر الوجه
وبالهنا والشفا
المصدر


اقرأ أيضا::


,wtm hojvhuhj 'h[k f'h's fhggpl f'h's



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
طاجن, بطاطس, باللحم


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


وصفة اختراعات طاجن بطاطس باللحم

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 08:03 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO