#1
| |||
| |||
اطباقي من مطبخي سوفليه فانيليا سوفليه الفانيليا 4 بيض مفصول ملعقة كبيرة دقيق ملعقة كبيرة زبدة كوب لبن حليب نصف كوب سكر ناعم (برضوا ناعم مش بودر) فانيليا نضع ملعقة الزبدة فى حلة على النار لتسيح وبعدها نضع عليها ملعقة الدقيق وكأننا هانعمل بشاميل نقلب على نار هادئة لمدة 3 دقائق بعدها نضع عليهم اللبن تدريجياً ونقلب بسرعة حتى لا يتكتل وننزله من على النار ونتركه يبرد فى طبق عميق نضع بياض البيض ونخفقه بالمضرب بعد حوالى دقيقتين من الخفق نضيف السكر نستمر فى الخفق حتى يصبح البياض متماسك وفى الوقت ده هايكون خليط البشاميل اللى عملناه برد اوعى تقولى لحد انك عملتى السوفليه بالبشاميل نضيف صفار البيض عليه ونقلبه معه نضع الفانيليا عليهم ونقلب (يفضل فانيليا سائلة بس مش متوفرة عندى ) نضع خليط البشاميل على بياض البيض ونخفق بخفة ورقة بمضرب سلك هنا الخليط جاهز نصبه فى قوالب السوفليه (الفخار بتاعتى ) انا حاطاهم فى صينية علشان ادخلهم الفرن مرة واحدة وبواحد من صوابعك الحلوة تمشى على أطراف القوالب علشان تعملى فجوة بسيطة بين الخليط وبين القوالب وتديها فرصة ترتفع يخبز فى فرن درجة حرارته 160 درجة مسخن مسبقاً حتى ينفش السوفليه اخد معايا حوالى 25 دقيقة والمفروض يتاكل بعد ما يطلع من الفرن لأنه اول ما بيتعرض للهوا بيهبط ننزل تحت نشوف النتيجة بالف هنا يارب المصدر اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب h'fhrd lk l'fod s,tgdi thkdgdh |
الكلمات الدليلية (Tags) |
سوفليه, فانيليا |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
| |