#1
| |||
| |||
اطباقي من مطبخي لازنيا ايطالي باللحم اللازانيــــا أول حاجة الحشو نصف كيلو لحم مفروم 2 كوب عصير طماطم باكيت صلصة طماطم (ملعقة كبيرة ونصف) حبة فلفل أخضر حبة بصل حبة جزر ملح - فلفل - قرفة - حبهان صحيح اقطع الخضروات (البصل والفلفل قطع صغيرة - الجزر مبشور) إيه رأيكم فى الجزر اللى عملته زى الوردة ده اسخن ملعقة زيت زيتون أو زيت ذرة على النار وأضع اللحمة عليها وفوراً اضع القرفة علشان يضيع ريحة زفرة اللحم وبعد ما يتغير اللون الوردى بتاع اللحمة أضع الخضار عليها وأقلب حوالى دقيقتين وبعدها أصب عصير الطماطم واحط الملح والفلفل الاسود - والحبهان اطحنه طازج واضيفه وأغطيها حتى تتسبك الطماطم ولما تتسبك اضيف صلصة الطماطم ونصف كوب ماء وأول ما تتشرب اللحمة كل الماء اللى فيها كدة تبقى الحشوة جهزت عندى نيجى للبشاميل طريقة مختلفة شوية ودسمة شويتين بس عجبتنى اوى 2 كوب ماء 6 ملعقة كبيرة لبن بودر حبة جزر صغيرة مبشورة ثلث كوب دقيق (3 ملاعق كبيرة) علبة قشطة (ممكن نصف كوب كريمة) 2 ملعقة كبيرة جبن سائل (استخدمت كيرى ومرة استخدمت بريزيدون) 2 ملعقة كبيرة زبدة مكعب مرقة دجاج عيدان قرفة - حبهان - فلفل ابيض فى كوب ماء نضع الجزر المبشور مع القرفة والحبهان ونغليهم غلوة على النار وده شكلهم بعد الغلى نصفيهم وندوب فيهم اللبن البودر وبعدين نضيف عليهم كوب الماء الثانى ونقلبهم فى حلة نضع الزبدة مع مكعب المرقة وبس يدوبوا سوا نضع الدقيق ونقلب حتى تروح نكهة الدقيق النئ وبعدها نضيف اللبن شوية شوية ونقلب بسرعة حتى ما يتكتل وبعدها نضع الفلفل الابيض وننزل من على النار ونضع القشطة والجبن وبكدة خلص البشاميل المصدر اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب h'fhrd lk l'fod gh.kdh hd'hgd fhggpl hd'hgd |
الكلمات الدليلية (Tags) |
لازنيا, ايطالي, باللحم |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
| |