#1
| |||
| |||
وصفة في عزومة كفتة أرز لرمضان اولاً كفته الارز المقادير نصف كيلو لحمه مفرومه بدون دهون(لحمه حمرررررررررررررررا) 3 بصلات متوسطين مفرومين او مبشورين 5 او 6 فصوص ثوم مهروس حوالى 1 كوب او اكتر دقيق الارز (ارز مغسول و مصفى حتى ينشف ويطحن حتى يكون ناعم جداً جداً) باقه بقدونس و شبت و نعناع اخضر مفرى (ممكن نعناع ناشف) ملعقه صغيره كمون ناعم ملح وفلفل و جنزبيل بودر زيت للقلى الطريقه نضع جميع المقادير مع بعضها ونقلبهم ثم نضعهم فى الكبه او الفود بروسيسور او المفرمه و نفرمهم مره اخرى ستصبح عندنا عجينه طريه نضعها فى التلاجه حوالى ساعه نحضر صنيه كبيرة و ندهنها بالزيت الخفيف و نبدأ فى تشكيل الكفته كور صغيره جدا فى حجم البندقه و اذا وجدناها تلزق فى اليد ممكن ندهن يدنا بالزيت و نشكلها سنجد عندنا الكميه اصبحت كبــيـــــــــــره نقلى الكفته فى زيت عميق حتى يكون لونها ذهبى غامق و ننشلها فى مصفاه حتى تتخلص من الزيت (ممكن بعد ما تبرد نضعها فى الفريزر فى اكياس او اطباق فوم مقسمه حسب الرغبه) مقادير الصلصه كميه من التوم المفروم عصيرطماطم و معاه ملعقه صلصه الطريقه نضع الزيت و معه التوم على النار حتى يشقر التوم و يصبح ذهبى نضيف الطماطم و الصلصه و الفلفل و الملح الخفيف و تترك حتى تتسبك ثم نضيف لها حوالى كوب من الماء وعندما تغلى نضع الكفته و نتركها تغلى غلوتين وبس مش كثير وتغرف فى طبق عميق او اطباق صغيره و احنا نقدمها مع الك***ى دائما ولكن ممكن تقدم مع الارز الابيض او الارز بالشعريه وايضا مع المكرونه ثانياً صنيه البطاطس بطاطس مقطعه حلقات بصله كبيره مبشوره 4 فصوص توم مقطعه 2 ملعقه صلصه مكعب ماجى ملح و فلفل و جنزبيل بودر حلقات طماطم فلفل اخضر 2 ملعقه زيت الطريقه نقلب جميع المقادير مع بعض معدا حلقات الطماطم والفلفل الاخضر و نرصها فى قالب بيركس حلقات البطاطس فوق بعضها البعض و نضع بينها حلقات الطماطم و الفلفل بهذا الشكل و نضع عليها الماء الكافى لتغطيتها و ندخلها الفرن حتى النضج و اذا احتاجت ماء نضيف لها وهذا شكلها بعد النضج اتمنى اكون وفقت فى الشرح و مكنش طولت عليكم اتمنى تجربوا طريقتى ان شاء الله تعجبكم المصدر اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب ,wtm td u.,lm ;tjm Hv. gvlqhk |
الكلمات الدليلية (Tags) |
كفتة, لرمضان |
| |