صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

وصفة في عزومة كفتة أرز لرمضان

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 136
افتراضي وصفة في عزومة كفتة أرز لرمضان




وصفة في عزومة كفتة أرز لرمضان

وصفة في عزومة كفتة أرز لرمضان

اولاً كفته الارز
المقادير
نصف كيلو لحمه مفرومه بدون دهون(لحمه حمرررررررررررررررا)
3 بصلات متوسطين مفرومين او مبشورين
5 او 6 فصوص ثوم مهروس
حوالى 1 كوب او اكتر دقيق الارز (ارز مغسول و مصفى حتى ينشف ويطحن حتى يكون ناعم جداً جداً)
باقه بقدونس و شبت و نعناع اخضر مفرى (ممكن نعناع ناشف)
ملعقه صغيره كمون ناعم
ملح وفلفل و جنزبيل بودر
زيت للقلى
الطريقه
نضع جميع المقادير مع بعضها ونقلبهم


ثم نضعهم فى الكبه او الفود بروسيسور او المفرمه و نفرمهم مره اخرى ستصبح عندنا عجينه طريه نضعها فى التلاجه حوالى ساعه

نحضر صنيه كبيرة و ندهنها بالزيت الخفيف و نبدأ فى تشكيل الكفته كور صغيره جدا فى حجم البندقه و اذا وجدناها تلزق فى اليد ممكن ندهن يدنا بالزيت و نشكلها سنجد عندنا الكميه اصبحت كبــيـــــــــــره

نقلى الكفته فى زيت عميق حتى يكون لونها ذهبى غامق و ننشلها فى مصفاه حتى تتخلص من الزيت

(ممكن بعد ما تبرد نضعها فى الفريزر فى اكياس او اطباق فوم مقسمه حسب الرغبه)
مقادير الصلصه
كميه من التوم المفروم
عصيرطماطم و معاه ملعقه صلصه
الطريقه
نضع الزيت و معه التوم على النار حتى يشقر التوم و يصبح ذهبى نضيف الطماطم و الصلصه و الفلفل و الملح الخفيف و تترك حتى تتسبك

ثم نضيف لها حوالى كوب من الماء وعندما تغلى نضع الكفته و نتركها تغلى غلوتين وبس مش كثير

وتغرف فى طبق عميق او اطباق صغيره و احنا نقدمها مع الك***ى دائما

ولكن ممكن تقدم مع الارز الابيض او الارز بالشعريه وايضا مع المكرونه
ثانياً صنيه البطاطس
بطاطس مقطعه حلقات
بصله كبيره مبشوره
4 فصوص توم مقطعه
2 ملعقه صلصه
مكعب ماجى
ملح و فلفل و جنزبيل بودر
حلقات طماطم
فلفل اخضر
2 ملعقه زيت
الطريقه
نقلب جميع المقادير مع بعض معدا حلقات الطماطم والفلفل الاخضر و نرصها فى قالب بيركس حلقات البطاطس فوق بعضها البعض و نضع بينها حلقات الطماطم و الفلفل بهذا الشكل

و نضع عليها الماء الكافى لتغطيتها و ندخلها الفرن حتى النضج و اذا احتاجت ماء نضيف لها وهذا شكلها بعد النضج

اتمنى اكون وفقت فى الشرح و مكنش طولت عليكم
اتمنى تجربوا طريقتى ان شاء الله تعجبكم
المصدر


اقرأ أيضا::


,wtm td u.,lm ;tjm Hv. gvlqhk



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
كفتة, لرمضان


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


وصفة في عزومة كفتة أرز لرمضان

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 02:41 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO