#1
| |||
| |||
وصفة في عزومة احلى واسهل طريقة طبخ القطايف من غير رغي كتير حقدم لكم النهارده القطايف من اول العجينه لحد الحشوه لحد ما تاكلوها بالف هنا وشفا وندخل في المقادير على طول 1 كوب لبن دافيء[] 1كوب دقيق 1 ملعقه خميره 1 ملعقه سكر 1 ملعقه فانيليا 1 ملعقه ملح المقادير ده حتعمل لك 10 قطايف كبار ودايما ابتدى بكميات صغيره لو على سبيل التجربه ولو عايزه كميه اكبر ضاعفي الكميات الخطوات بقى حنجيب كوبايه اللبن الدافيء ونحط عليها الخميره والسكر وتقلبيهم مع بعض ونسيبها حوالي نص ساعه كده تدوب فيها وتخمر وبعدين نحط الفانيليا والملح وكوبايه الدقيق[/URL] لكن خدي بالك قوىىى mood15 السر هنا بقى في كميه الدقيق اللي حتحطيها يعني ممكن تحطي الكوبايه تلاقي محتاجه تاني او طلعت العجينه تقيله تخففيها بحبه مايه صغغنين خالص والمعيار هنا بقوام العجينه بحيث انها تكون متماسكه زي الباشميل كده ومتكونش برضه سايله ...لييييييييييييييه؟!! mood11 علشان لو سايله منك وانتي بتسويها في الطاسه حتفرش منك وبالتالي الحرف بتاعها حيكون رفيع ومش حتتطبق معاكي ولو جامده حتنشف منك في الطاسه والحرف حيستوى زياده عن اللزوم ومش حيلزق معاكي لما تطبقيه على بعضه وعموما ده صوره القوام المطلوب وبعدين نغطيها ونسيب الخليط كله يخمر حوالي ساعه[/URL] وبعد ساعه ناخد الخليط ونقلبه تقليبه خفيفه كده وطبعا حتلاقيه ريحته جناااااااااان وعلى الطاسة التيفال تروحي ومتدهنيهاش حاجه خاااالص وعلى نار متوسطه حتاخدى بالمغرفه شويه من الخليط وتحطيهم في الطاسه لحد ما تلاقي ظهر الفقاقيع على الحرف اعرفي انها قربت تستوى خلاص وحتشيليها وممكن تلاقي الوسط معملش فقاقيع متخافيش عادي المهم متخليهاش تغيب في النار علشان متتحرقش ويستحسن تبتدى الاول بتسويه واحده قطايف بس كتجربه وبعد ما تطلعيها تسيبيها شويه بس تعرق في بعضها علشان تكون سهله انك تثنيها اما عن الحشو بقى فأنا حشيتها بالتمر وطلع في منتهى الجمال اولا جبت طبق حطيت فيه جوزهند وشويه سكر وشويه قرفه وشويه زبيب(مش كتير علشان تعرفي تقفلي القطايف) وجبت التمره وشلت منها البذره وشكلتها على هيئه الصوابع كده وحطيت شويه من خليط جوز الهند وقفلت عليها الحروف وادي شكلهم بعد ما خلصتهم وخدوا بالكم ان العجينه لونها فاتح وزي الفل واتقفلت معايا ده غير ريحتها تحسي انك عايزه تاكليها حاف mood4 وتقليهم في الزيت لكن يكون سخن علشان متشتربش منك زيت وتقلبيهم بسرعه لانها مش بتغيب خالص في النار وتطلعيهم والف هنا وشفا وده صورتهم وممكن كمان تسويهم في الفرن انك تدهنيهم بالزيت او الزبده وتحطيهم تحت الشوايه وتقلبيهم على الوش التاني برضه وتدهنيه وتسويه لكن انا لقيت ان القلي في الزيت الصراحه اطعم اتمنى يكون الموضوع عجبكم ] المصدر اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب ,wtm td u.,lm hpgn ,hsig 'vdrm 'fo hgr'hdt ,hsig 'vdrm |
الكلمات الدليلية (Tags) |
احلى, واسهل, طريقة, القطايف |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
| |