صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

طبق ولا اطعم طريقة تحضيرر التورتليني بالصور

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 135
افتراضي طبق ولا اطعم طريقة تحضيرر التورتليني بالصور




طبق ولا اطعم طريقة تحضيرر التورتليني بالصور

طبق ولا اطعم طريقة تحضيرر التورتليني بالصور

((طريقة , التورتليني)) , تحضيرر


((طريقة تحضيرر التورتليني))


((طريقة تحضيرر التورتليني))

خاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااص

التورتلينى الوحيد اللى على فتكات بالصور

اعمليه وادعيلى الطريقة سهلة جدااااااااا

الاكلة دى انا كلتها فى الغردقة الطبق كان صغير جدااا ب

150 جنيه وشوفى عملت بنفس

الطريقة ايه كمان الللازانيا اللى كيس صغير

ب 10 جنيه

تعالى اعمليه بايديكى وهيبقى

اطعم من الكيس الجاهز


اول حاجة المقادير

نص كيلو دقيق _ رشة ملح _ حبة زيت زيتون

_ 5 بيضات

شفتو المقادير سهلة ازاى .

نيجى للحشو التورتلينى جبنة شيدر

لعمل الشوربة المقادير كريمة لبانى نص كوب _

فلفل الوان _

فراخ بانية مقطعة مربعات _ ملح

_ فلفل _ حبة زعتر _ اى بهارات بتحطيها

فى الاكل عادى


نيجى للطريقة العجينة

نضرب البيض الاول بيضة بيضة ثم حبة الزيت والملح

ونزل الدقيق ونضرب لحد ما تبقى العجينة بالشكل دا


لو عندك مكنة فرد العجين افردى العجينة ولو

مش عندك المكنة افرديها بالنشابة انا فردتها بيها لحد

ما تبقى

مفرودة كدا ورقيقة بس مش قوى يعنى هتبقى

بالشكل دا وانا كمان وزعت عليها

جبنة الشيدر بالشكل دا متفرقة كدا


ونقفل عليها بالشكل دا عشان

لما نقطعها



نجيب القطاعة المشرشرة او بسكينة

عادى ونفرق بين الجبنة

كدا ونقطعها بالقطاعة

وهتبقى باينة كدا



لما هتتقطع هتبقى كدا طويلة وعريضة

لحد ماتبقى مربعات صغيره


بعد ماتقطعت اهى وانا عملتلها شكل
كدا وضميت المربع شويا
على بعضه


خلاص بقت جاهزة نسلقها بقى

زى المكرونة العادية

يعنى هنحضر ميا سخنة ولما تغلى

ونحط حبة

زيت صغيرين ونسلقها خمس دقايق بس

وبدل مانحطها تحت الميا زى المكرونة العادية

لا نجيب ميا سقعة ونحط فيها حبة

تلج كدا وننزل فيها المكرونة المسلوقة

خمس دقايق ونشيلها
نيجى بقى نعملها زى

المطاعم

نقطع الفراخ الاول مربعات

كدا


نجيب طاسة ونبشر بصلاية وتوم مفروم

فصين بس صغيرين ونشوحهم فى الطاسة لحد

مايتدبلو ونزل الفراخ ونشوحها وبعدين ننزل الفلفل الالوان

وطبعا نحط الملح والفلفل وكزبرة ناشفة

وحبة زعتر صغننين


ونشوح كويس ونغطى 10 دقايق كدا تستوى

شويا وبعدين انا نقلتهم فى حلة غير الطاسة وبعد تشويح

الفراخ حطيت المكرونة المسلوقة وقلبت خفيف كدا

عشان تاخد من صوص الفراخ مع الفلفل

وبعدها حطيت عليها الكريمة وسيبتها عشر دقايق يدوب

غليت وطفيت وغرفتها فى الطبق بقت كدا






ن يجى بقى للازانيا اللى عملتها معاها وبجد جربوها

وادعولى هيا نفس العجينة

نص كيلو دقيق _ 5 بيضات _ زيت زيتون -

رشة ملح .

ونفردها مربعات ونسلقها بردة فى الميا المغلية

ونزلها فى ميا باردة بردو بتلج

كل حاجة خمس دقايق كدا

وبقت بالشكل دا



ونعمل بشاميل عادى جدااا ونحط حبة فى الصنية تحت

وبعدين نرص اللازانيا طويلة ونحط طبقة

تانية عريضة عشان اما نيجى نقطعها

بعدين تبقى متماسكة

وبين كل طبقة جبنة مبشور ة اللى

تحبيها وفى النص

نحط بقى الحشو انا حطيت لحمة متعصجة

مع فلفل بالشكل دا

ونحط عليها اللازانيا وبعدين فوقيها البشاميل

وجبنة مبشورة من فوق

ودى اما طلعت بقى بالشكل دا وطلعت

والله تجنن بجد




واللى يجربها يقولى بس هيا بجد حلوة قوى ومنها توفير

مكلفتناش حتى ربع تكلفتها من برة

وطعم يجنن

واللى مش هيقيم يكفينى دعوة حلوة

على التعب اللى تعبتو

المصدر


اقرأ أيضا::


'fr ,gh h'ul 'vdrm jpqdvv hgj,vjgdkd fhgw,v jpqdvv hgj,vjgdkd



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
طريقة, تحضيرر, التورتليني, بالصور


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طبق ولا اطعم طريقة تحضيرر التورتليني بالصور

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 12:24 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO