LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
اكلة من مطبخي طريقة عمل الملوخيه الناشفه المصريه ولا أطعم طريقة عمل الملوخيه الناشفه المصريه ولا أطعم الملوخية هى الطبق المصرى الشهير طبعا على موائدنا المصرية ولا غنى عنه على موائدنا المصرية وطبعا ريحة التقلية المصرية ليس لها مثيل فى كل العالم مكونات الملوخية مرقة الدجاجة او اللحم على حسب الموجود عندك ملوخية خضراء وعلى فكرة طعم الملوخية الناشفة شهى جدا عن الطازجة ثوم مدقوق ناعم مع الكسبرة الجافة سمن او زبد واحدة طماطم مبشورة نصف ملعقة سكر كبيرة الطريقة نسخن الشوربةوندعها تغلى على نار هادئة ثم اسقط فيها مبشور الطماطم ثم ااخذ شوية من الشوربة واعجن بها الملوخية الجافة فى طبق خارجى حتى تصبح كعجينة والمقدار بيكون لو كوب من الملوخية الجافة يأخذ 4 كوب شوربة وبنأخذ حوالى كوب من الاربع لعجن الملوخية ثم بعد عجنها اخذها واسقطها على الحلة اللى على النار تاخد غلوه واطفي عليها حتى لا تسقط الملوخية فى القاع ثم ابدا فى طاسة اعمل التقلية نسخن السمن ونضع الثوم المدقوق مع الكسبرة الى ان يصبح لونها ذهبى ثم اضعها مرة واحدة وهية بتتحمر على حلة الملوخية وبالف هنا وشفا وتقدم مع الارز الابيض واللحم او الدجاج وبالف هنا ودوقى أحلى طعم والله ملوخية جميلة جدا والطبق الجميل دا ليكوا يابنات معلش هو صغير بس أهوعلشان يبقي عيش وملوخية المصدر اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب h;gm lk l'fod 'vdrm ulg hglg,odi hgkhati hglwvdi ,gh H'ul hglg,odi hgkhati hglwvdi |
الكلمات الدليلية (Tags) |
طريقة, الملوخيه, الناشفه, المصريه, أطعم |
| |