صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

فنون الطبخ طريقة عمل القراقيش بالعجوة او سادة

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 112
افتراضي فنون الطبخ طريقة عمل القراقيش بالعجوة او سادة




فنون الطبخ طريقة عمل القراقيش بالعجوة او سادة

فنون الطبخ طريقة عمل القراقيش بالعجوة او سادة













اولا المقادير
كيلو دقيق ولو بالكوب يبقى 5 اكواب دقيق
كوب لبن دافىء
ملعقه طعام ممسوحه خميره
نصف كيلو سمن او زبده لا تندهشوا من كميه السمن
ربع كوب ماء
ملعقه صغيره ملح
سمسم وحبه البركه



نسيت اصور السمن لانه كان عالنار يجب ان يسخن ويغلى ولكن بدون ان يحترق بنسميه مقدوح
نعمل حفره فى الدقيق ونضع الملح والسمسم وحبه البركه وممكن تستعملى شمر وينسون




نضيف السمن الساخن


نقلب الخليط ولكن بملعقه خشبيه لانه حيكون ساخن طبعا



وبعد مايبرد نبس الدقيق يعنى ندعكه بالكفين جيد وبعدين نضيف اللبن ويكون مذاب فيه الخميره ولو العجينه محتاجه تانى نضيف ربع كوب الماء الدافىء ونعجن حتى تكون بهذا الشكل



نترك العجينه ترتاح عشر دقايق وبعدين نأخذ قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوى



ونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطول


وممكن نحشيها تمر (عجوه هكذا



وده شكل العجوه بداخلها



ونبدأ برصها فى صينيه الفرن المبطنه بورق الزبده بدون دهانها ابدا ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتين



بعد ما تخمر ندخلها الفرن ونضعها فى الرف المتوسط على حراره 180 حوالى ربع ساعه وبعدين نفتح عليها الشوايه من فوق حوالى دقيقه واحده حتى تحمر
نرصها فى صينيه وده شكلها شوفوا لونها من تحت مثل فوق بالظبط



وتقدم مع احلى فنجان شاى


بالهنا والصحه
مؤيده بالله


المصدر


اقرأ أيضا::


tk,k hg'fo 'vdrm ulg hgrvhrda fhgu[,m h, sh]m hgrvhrda fhgu[,m



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
طريقة, القراقيش, بالعجوة, سادة


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


فنون الطبخ طريقة عمل القراقيش بالعجوة او سادة

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 08:07 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO