#1
| |||
| |||
طبق لذيذ جدا مشاكل اللحوم وطريقة التغلب عليها اللهم صلى وسلم وبارك على سيدنا محمد . . . . نعمل اية ف اللحوم والامراض اللى عمالة تزيد وخاصة الحمى القلاعية foot &mouth disease طب احنا هنبطل نشترى لحوم ولا اية طيب ماحنا مش هنشترى لحوم مجمدة هعرفكم شوية اساسيات عن اللحوم وعن كيفية التعامل معاها نبدا بعد الصلاة على رسول الله . 1.. اولا ماتفرحيش اوى لماتشترى لحمة طازة وياة باة لو لسة مدبوحة دى بيبقى اكبر خطر لية لان اللحمة ف الفترة من الذبح لحد 12 ساعة بعد الذبح بتمتص كمية كبيرة جدا من الماء والميكروبات يبقى لو هتشترى لحمة ماتطبخيهاش قبل 12 ساعة لو لسة مدبوحة ودة تنبية اهم للى بيدبحوا ف الاعياد وهوب على الحلة ع النار وهوب على الاكل عارفين لية بعد 12 ساعة؟؟ عشان اللحمة بتنتج احماض بتقتل الميكروبات دى و بتسوى اللحوم اسرع وتخلى الطعم الذ واحسن . 2.. والافضل ف اللحوم لو اشتريتيها تكون من جزار معروف لحمة باين فيها الختم لو بصيتى على الختم تحسى بالكلام ظاهر مجزر كذ ا وكمان التاريخ بيبقى ظاهر ف الدبيحة المتعلقة ولو جيبتى اللحمة وجمدتيها يبقى افضل ليها وبعدين استعمليها يبقى كدة احنا وصلنا للحوم المجمدة . . بس مش اى مجمدة طب اللحوم المجمدة عشان اشتريها تبقى عاملة ازاى اولا ماتكونش فاكة من التلج اللى فيها يعنى فية محلات بتحط اللحمة قدامها كدة وتعرض اللحوم المجمدة ماينفعش تفك وبعدين يعاد تجميدها لان دة بينشط البكتريا والميكروبات ف اللحمة لو هتجيبى باة لحمة مجمدة اللى كلنا بنخاف منها ماشى ليكى حق تخافى ماتجيبيش لحمة مجمدة . . ماتجيبيش اللحمة وهى متجمدة تحطيها ف مية سخنة عشان تفك لانها لو عملتى كدة تفقد قيمتها الغذائية حطيها ف مية من الحنفية وسيبيها تفك براحتها وحطيها ف حلة وحطى عليها البصلة والبهارات ووطى خالص عليها خليها تتشوح ومايكونش فيها اى دم ولما تلاقيها بدات تحسى ان مفيهاش دم زودى مية وسيبيها تستوى وممكن تسيبيها تستوى من غير مية وبتبقى تحفة طيب لو حطيتى مية عليها سيبها تغلى واوعى اوعى تشيلى الريم اللى ع الوش لان الريم دة او اللى انتو بتسموة مية مدممة بيبقى فية معظم البروتينات والحديد اللى ف اللحمة عشان كدة قلتلك ممكن تسويها من غير مية هتشوفى طعم ولا اروع منة وقيمة غذائية عالية ومعلش لو اخدت شوية وقت حاجتين مهمين كمان خدوا بالكم منهم . . وهم لون اللحمة يعنى لازم يكون لونها لافاتح ولاغامق تحسى انها موردة كدة والدهن اللى فيها لازم يكون ابيض مايكونش مغير لان اى لون متغير ف الدهن معناه ان الدبيحة دى كانت مريضة قبل الذبح حاجة اخيرة . . وانتى بتطبخى اللحمة خلى بالك لازم تستوى كويس جدا لان الميكروبات كلها يابتتقتل عند درجة حرارة عالية ودى بالسوى الكويس يا بتتقتل عند درجة حرارة التجمد هقولكم على حاجة . . ارقى وافخم المطاعم بتستعمل اللحوم المجمدة بس الطعم دة دورك انتى ودور الطباخ واضافاتة وبهاراتة على فكرة كمان . . لحوم الدواجن احسن مليون مرة من اللحوم الحمرا لانها بها كوليسترول اقل على القلب والشرايين سهلة الهضم تحتوى دهون اقل ويارب اكون افدتكم مؤيده بالله المصدر اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'fr g`d` []h lah;g hggp,l ,'vdrm hgjygf ugdih hggp,l ,'vdrm hgjygf |
الكلمات الدليلية (Tags) |
مشاكل, اللحوم, وطريقة, التغلب, عليها |
| |