صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

من منتدى صور حب طريقة عمل اللانشون البيتي بأصنافه

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 133
افتراضي من منتدى صور حب طريقة عمل اللانشون البيتي بأصنافه




من منتدى صور حب
 طريقة عمل اللانشون البيتي بأصنافه

من منتدى صور حب
 طريقة عمل اللانشون البيتي بأصنافه



طريقة عمل اللانشون البيتي
بأصنافه




لانشون اللحم

المقادير تكفي لعمل اسطوانتين

نص كيلو لحمه مفرومه
نص راس ثوم مقشر
من 3 ل 4 معالق بقسماط ناعم جدا او دقيق مش اكتر علشان ماتفرولش
ثلاث قطع جبنه مثلثات
4 بيضات
نص كوب زيت
مكعب مرقه لحم ان وجد اودجاج
حبه فلفل اخضر واحمر
التوابل
ملح فلفل اسمر زعتر حبهان جوزه الطيب حبه البركه شطه بحسب رغبتك
الطريقه

توضع جميع المقاير فالكبه وتفرم جيدا جدا لحد ماتحسي انه بقت فغايه النعومه
تقسم ممكن تعملي نص حار والاخر عادي
تفردي كيس بلاستيك عادي وتضعي عليه نص المقدار طوليا لعمل اسطوانه وتبتدي تلفيه مع ضغط المكونات للداخل
ترجعي تاني تضعي الكيس فقلب ورق فويل او الورق الحراري وتلفيه مره اخري ثم تقفلي من الجوانب جيدا جدا كانك بتلفي بنبونايه
بتغلي ميه فوعاء يكون اكبر من حجم الاستوانطين اللي انت عملتيهم وبعد غليان الميه بتحطي الاستوانتين اللانشون فالماء المغلي وتتركيه من نص ساعه لساعه الا ربع عالنار
نتخرجيه وتتركيه يبرد وتضعيه بالثلاجه لتاني يوم تقطعيه
دوقي كده هتلاقيه لانشون
نسيت اقولك ان حبيتي تضيفي لون احمر علشان يديكي لون اللانشون ضيفي بنجر
بس انا مابضفش الوان وكل ما فضل بالتلاجه نكهته بتزيد وطعمه بيحلو

طريقه عمل لانشون الفراخ

بس مجربه نص كيلو صدور دجاج مخليه
كوب بقسماط ناعم
4 فصوص ثوم
بيضتان
ملعقه كسبرة و بقدونس مفروم ناعم
ملح
بهارات



نقطع صدور الدجاج قطع صغيرة ثم نقوم بفرمها مع فصوص الثوم

ثم نفرمها مرة اخرى مع البهارات و الخضرة حتى نحصل على عجينة ناعمه جدا
ثم نضع البيض فى طبق و نضرب كويس بالشوكة و يضاف الى الخليك السابق حتى يندمج تماما مع العجينه
ثم نضع كوب البقسماط نلاحظ تكون عجينة متماسكة جدا
نلف العجينه اما فى ورق قصدير مدهون بالزيت او انا كان عندى الاكياس الخاصة بدخول الفرن حطيتها فيه و بعدين لفيت فوقها ورق قصديرو تحاول تشكلى العجينة على شكل اسطوانى على قد ما تقدرى و ما تخافيش اذا ما اعطتيكيش الشكل المطلوب لانه بعد ما بتدخل الفرن طلعت معايا اسطوانه مظبوطة جدا



ندخل الاسطوانه فى صينية بالفرن و نضع قليل من الماء فى الصينية حتى لا تحترق
و تكون حرارة الفرن متوسطة
و تقريبا بتقعد ساعه فى الفرن
نترك اللانشون بعد خروجه من الفرن لمده حوالى ساعه حتى يبرد
و بعدين نقطعه على قد استخدام يومين او ثلاثه و الباقى وضعته فى لفريزر مقطع جاهز بحيث اخرجه قبل الاكل بشويه
مع العلم تقلبى الاسطوانه بعد نص الوقت على الجهة الاخرى حتى نتاكد من استوائها بالكامل

تابعي



المصدر


اقرأ أيضا::


lk lkj]n w,v pf 'vdrm ulg hgghka,k hgfdjd fHwkhti hgghka,k hgfdjd



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
طريقة, اللانشون, البيتي, بأصنافه


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


من منتدى صور حب طريقة عمل اللانشون البيتي بأصنافه

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 05:51 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO