LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
طبق شو ها الحكي {{{ بمناسبة العيد طريقة عمل الفخدة الضانى }}} {{{ بمناسبة العيد طريقة عمل الفخدة الضانى }}} الاول نخليها من العظم كده ثانيا طريقة الربط- و الان التحضير المقادير اربع او خمس بصلات (ثلات حبات بطاطس - وفلفل احمر رومى- بصلتين ترنشات ) علبة زبادي 200 جرام ملعقتين صلصه ملعقتين مستردة 2 مكعبات فاين فود فوري ملح فلفل جوزه الطيب خلطه بهارات حسب الرغبه الطريقة بخلط البصل مع الزبادي مع البهارات والصلصه والمسترده والفاين فود كله وبفرك فيه الفخده وبحاول اني اشك الفخده عشان ادخل فيها الخلطه ... وبسيبها متبله من باليل في التلاجه متغطيه كويس مع عدم وضع الخضار معاها الا في نفس يوم التسويه خصوصا البطاطس عشان متسودش تاني يوم بضيف عليها الخضار تحت الفخدة ومنساش نتبلهم بالملح والفلفل والكمون... وبزود عليها كبايتين ميه وبغطيها كويس بورق فويل او بحط عليها صينيه تلبسها وتقفللها حسب المتاح براعي اني ادخل الفخده في الفرن والفرن سخن اوي... عشان الحمه متكش ... وتفضل محتفظه بحجمها وميتها .... وبسيبها في الفرن على نار هاديه من ساعتين ونص لثلات ساعات .. وفي الاخر بكشف الفويل عنها وبحمر الوش بعمل جنبها رز بالشعريه ... وسلطه زبادي بالخيار او سلطه خضرا و بالف صحة و هنا فخذ خروف صغير كوب صغير سمن 2بصل مفروم ناعم 2 فص ثوم مدقوق ملعقة صغيرة كمون ملعقة صغيرة قرفة قليل من الفلفل الحار 3\1 كوب زيت رشة زعفران ملح وفلفل أسود الطريقة يدهن فخذ اللحم بقليل من السمن وبالملح والفلفل الأسود التتبيلة أخلطي المقادير السابقة كلها وأدهني به الفخذة وغطيها بقصدير وأتركيها تتبل مدة ساعة بعدين دخليها الفرن على حرارة 180 درجة مئوية لمدة ساعتين إلى ساعتين ونصف أو حتى تنضج الفخذة جيدا بعدين أرفعي القصدير وحمريها من الأعلى وبالهناء والعافية خروف مشوي الـمـقـاديـــر خروف وزنه من 11 إلى 12 كيلو عصير 3 بصلات 2ملعقة طعام صلصة طماطم 1/2 كأس سمن 8حبات ليمون صغيره قليل من الملح والفلفل الأسود ملعقة طعام لكل من البهارات الناعمة التالية ( كمون، هيل، قرفة ) حلقات ليمون وطماطم مع البقدونس للتجميل 8حبات قرنفل 1/2كأس خل أبيض خضار مسلوقة ( بطاطس، بازلاء، جزر، كوسة ) الـطـريـقـــــة 1- ينظف الخروف جيداً بالدقيق والملح والماء ويدعك بالليمون وقشر البيض ثم يغسل جيداً ويصفى من الدم. 2- يتبل الخروف بالثوم والبصل والملح والبهارات والخل ويدهن بالصلصة والزيت ويغلف بالقصدير جيداً ويدخل في فرن ساخن لمدة أربع ساعات مع تقليبه كل ساعة للوجه الآخر وإضافة بعض الماء حتى لا يحترق وعندما ينضج يرفع القصدير ويترك في الفرن حتى يتحمر. 3- تشوح الخضار مع الزبدة والملح والبهارات. 4- يوضع الخروف في طبق بيضاوي كبير ويجمل بالخضار والليمون والطماطم والبقدونس حسب الرغبة. 5- يقدم مع سلطة لبن وسلطة خضراء وأرز أبيض.. بالكركم بالهناء والعافيه دمتم بخير ..............اممممم خروف مشوي عالجمر بالصور ............. وهنا على الجمر يقلب على النار لمدة 3 ساعات و قبل التقديم يرش علية الملح . وهني وعافية . اللهم آآمين المصدر اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'fr a, ih hgp;d VVV flkhsfm hgud] 'vdrm ulg hgto]m hgqhkn CCC hgud] 'vdrm hgto]m |
الكلمات الدليلية (Tags) |
بمناسبة, العيد, طريقة, الفخدة, الضانى |
| |