صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

اكلة من ابداعاتي بوفيه سلطات بالصور والكتير والشرح

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 123
افتراضي اكلة من ابداعاتي بوفيه سلطات بالصور والكتير والشرح




اكلة من ابداعاتي بوفيه سلطات بالصور والكتير والشرح

اكلة من ابداعاتي بوفيه سلطات بالصور والكتير والشرح

بوفيه سلطات من فتكات اناشا الله يعجبكم
أنا باعملها بالطريقة الدايت وبتكون طعمها حلو زى برة بالضبط
المكونات
بطاطساية مسلوقة جدا جدا مع الإحتفاظ بمية السلق
ليمونتين كبار
3 فصوص توم كبيرة بيوريه (مفروم ناعم جدا)
خل - ملح
2 ملعقة زبادى كبيرة
4 ملعقة كبيرة مايونيز كبيرة

الطريقة
دى بالذات شرحاها بالتفصيل لإنى عايزاكم كلكم تجربوها لو بتحبوا التومية زيى
- بتحطوا كل الحاجات اللى فاتت فى الخلاط وندور



- لو الخليط سميك نضيف حبة صغيرة من مية السلق ودة بيكون شكلها بعد الضرب



ودة الشكل النهائى


- بصوا بقى أنا دايما باحتفظ بيها فى برطمان مغلق فى التلاجة زى المايونيز بالضبط وباسحب منه زى ماأنا عايزة بيقعد عندى بالأسابيع وما بيجرالوش حاجة وفى رمضان بيكون متجهز عندى من أول رمضان وباسحب منه الشهر كله
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ثانيا الكول سلو
ودى بالذات شرحاها برضه بالتفصيل لإنى لاحظت إنها غاليه عالفاضى بالرغم إن هى سهله جدا تتعمل فى البيت عالأقل حتكون مضمونة

المكونات
- نصف كرنب سلطة
- واحد جزرة متوسطة
- 3 ملاعق خل كبيرة
- 4 ملاعق كبيرة مايونيز
- ملح
- 4 ملاعق كبيرة سكر
- 2 ملعقة كبيرة زبادى

الطريقة
- نقطع الكرنب ناعم لو بالكبة يبقى كويس قوى بس عالسرعة الأولى
قبل التقطيع



بعد الفرم



- نبشر الجزر ناعم ولو بمبشرة الكبة يبقى أجمل شوفوا كدة

- نحط كل مكونات الصوص عى بعضه ولو بالخلاط بيكون متجانس أكتر
قبل الخلط

بعد الخلط



- نخلط الخضار بالصوص شوفوا كدة دة الشكل النهائى



ملاحظات هامة جدا
-ما تحاولوش تعملوا كمية كبيرة فى المرة الواحدة لإن طعم الكرنب بيتغير بعد يومين علشان كدة أنا إقترحت نصف كرنبة
- الجزر كميته بتكون أقل من الكرنب دايما لو أكتر بيكون لون الصوص برتقالى ودة مش مطلوب
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ثالثا الباذنجان
المكونات
- باذنجاناية متقشرة و متقطعة مكعبات كبيرة
- فص توم مفروم خشن – ( 2 ملعقة خل +ملح+كمون+ 3ملعقة ماء)
- ملعقة جزر مبشور ناعم
- ملعقة بقدونس مفروم ناعم (فى الكبة)

الطريقة
- نحمر الباذنجان فى الزيت ونحطه على ورق يمتص الزيت
- نحمر التوم فى الزيت لغاية أما نشم ريحته يعنى مايتلونش
- ونطش عليه الخل بعد ما نحط عليه الميةبالخل بالملح والكمون زى الفتة يعنى
- نخلط الصوص بالخضار بتكون حلوة قوى ودة الشكل النهائى


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
رابعا سلطة المكرونة بالتونة
- 250 جرام مكرونة سوستة مسلوقة ومتصفية
- نصف حزمة بقدونس مفروم ناعم (يعنى فى الكبة برضه)
- 10 حبات زيتون إسود كبيرة متقطعة شرائح وطبعا أكيد أكيد منزوعة النوى
- فلفاية حمرا كبيرة متقطعة مكعبات
- علبة تونة قطع
- خل –ملح –زيت ذرة

الطريقة
نخلط كله على بعضه وخلاص ودى بتكون صورتها ودى ما بتكونش سلطة دى بتكون صنف من أصناف المكرونة وجبة كاملة يعنى وبصراحة تغيير بدل الصلصة وكمان سهلة ولو بتحبوا التونة والزيتون بتكون جنان


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
خامسا سلطة الفاصوليا الخضرا
بصوا يا جماعة السلطة دى أنا واخداها من عضوات جميلات كتبوا عنها قبل كدة فى المنتدى وخصوصا موضوع التعامل مع البصل كنت بصراحة ماعرفوش بس كانت نتيجنه حلوة قوى زى المحلات وطبعا أنضف

المكونات
- 250 جرام فاصوليا خضرا ويستحسن تكون طخينة يعنى مش عاملة رجيم
- 2 ملعقة كبيرة سكر
- ملح – خل-فلفل
- بصلة متوسطة متقطعة جوانح ننقعها شوية فى شوية مية مغلية وخل وشويه سكر صغيرة عشان نهدى شوية فى الطعم
- نصف فلفلة حمرا كبيرة متقطعة مكعبات

الطريقة
- نسلق الفاصوليا وملح ونقطتين ليمون ونشطفها ونصفيها من مية السلق
- نجهز التتبيلة (ملح –خل –فلفل-سكر) ونحطهم عالفاصوليا والفلفل
- نصفى البصل من ميته ونقلبه مع الخضار
- وطبعا نسيبها شوية تتشرب ودى صورتها


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سادسا بابا غنوج
أنا عارفة إن كلنا تقريبا بنعملها فى بيوتنا بس ساعات بننساها وفيه كمان بنات حلوين لسة متجوزين جداد وفيه بنات أحلى غاويين مطبخ فقلت نفكر بعض بيها ونفيد بيها العرايس الجداد زى حبيبتى الغالية الدكتورة دينا اللى ساعدتنى فى تصوير البوفيه

المكونات
- باذنجاناية كبيرة مشويه على صاجة البوتاجاز ومتقشرة بعد كدة
- ملعقة مبشورة ناعم جزر- ملعقة بقدونس مفروم ناعم فى الكبة ويمكن الأستغناء عنهم
- ليمونتان-خل –كمون –ملح-بابريكا إن وجد-زيت ذرة
- -ملعقتين طحينة كبار
- 3 فصوص توم مفروم ناعم بيوريه
الطريقة

-نفرم الباذنجان ناعم فى الكبة (أنا باحرص إن يكون حجمها كبير)
وبعدين نخط المكونات كلها مع بعض بالشوكة بس الباذنجان لازم يكون فى الكبة عشان يكون متجانس
-وبعدين نضيف كله على بعضه ممكن نحتاج شوية مية صغيرين وخلاص
- على فكرة أنا باجهز كمية و باحتفظ بيه فى برطمان وباسحب منه لما باعوز وخصوصا فى رمضان بيعمل شغل كبير هوة والتومية وآدى الصورة



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سابعا سلطة البطاطس
طبعا من كلاسيكيات البيت المصرى بس حبيت أقولها برضه عشان نفكر بعض بيها

المكونات والطريقة
بطاطس مسلوقة ومهروسة-ليمونة-خل-كمون –مسطردة-زيت ذرة-ملح
ونقلب كله على بعضه وممكن كمان نحط ملعقة تومية من اللى حضرناها قبل كدة بتكمل الطعم وبتحليه والصورة أهى للحلوين


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ثامنا الشطيطةبالتفصيل على طريقة ماما
المكونات
- 4 حبات طماطم مفرومة فى الكبة (مش معصورة) زى الصورة


- 1 بصلة مفرومة
- 3 فصوص توم مفروم ناعم
- 2 قرن فلفل حامى –ملح –فلفل
الطريقة
نصفر البصلة فى الزيت لحد ما نشم ريحتها
نضيف الطماطم ونسيبها لحد ماتخش فى التسبيكة


وبعدين نضيف الفلفل والتوم نى فى نى ونغطى ونسيبها تتسبك خالص



ودة الشكل النهائى





ودى صورة البوفيه كله من غير الشطيطة لأسباب لا داعى لذكرها


المصدر


اقرأ أيضا::


h;gm lk hf]huhjd f,tdi sg'hj fhgw,v ,hg;jdv ,hgavp sg'hj fhgw,v ,hg;jdv



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
بوفيه, سلطات, بالصور, والكتير, والشرح

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


اكلة من ابداعاتي بوفيه سلطات بالصور والكتير والشرح

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 12:11 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO