#1
| |||
| |||
وصفات شعبيه حلى السفرة1 كنافه بالقشطه المقادير 1/2 كيلو كنافه كوب سمن سايحه للقشطه 2 كوب حليب 5 ملاعق كبيره دقيق كوب قشطه للقطر 1/2 1 كوب سكر 3/4 كوب ماء عصير ليمونه فانيليا الطريقة تحضير القطر نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما تحضير القشطه ندوب الدقيق في الحليب علي البارد ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما و تصبح القشطه جاهزه تحضير الكنافه - تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح - ندهن صينيه بالسمن - نضع نصف مقدار الكنافه - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها - نرش مقدار من السمن السايح - نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف) - نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري - نرش مقدار جيد من السمن السايح طريقه الخبز ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك و بالهنا و الشفا المصدر اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب ,wthj aufdi pgn hgstvm1 |
الكلمات الدليلية (Tags) |
السفرة1 |
| |