صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

جربي حلوياتي القرع العسلى فى الفرن يجنن

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو مميز
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,894
افتراضي جربي حلوياتي القرع العسلى فى الفرن يجنن






جربي حلوياتي
 القرع العسلى فى الفرن يجنن

جربي حلوياتي
 القرع العسلى فى الفرن يجننجربي حلوياتي
 القرع العسلى فى الفرن يجننجربي حلوياتي
 القرع العسلى فى الفرن يجنن







القرع العسلى





المقادير


1 كيلو قرع عسلي

نصف كيلو سكر




فانيليا

لبن

3 ملاعق كبيرة سمن

(يكون بلدي طبعاً)

3 ملاعق كبيرة دقيق

كوب لبن

مكسرات محمصة

جوز هند مبشور

قرفة مطحونة


الطريقة

الأول بنقطع القرع العسلي شرائح كده





















و بعدين نقطعه مكعبات كده








و نحطه في حلة على النار و عليه السكر


و نهدي النار عليهم خااالص بدون أي اضافات


و نغطي الحلة كويس















هنلاقي بعد كده القرع نزل ماية و السكر ذاب فيه






و كمان القرع هيكون استوي







بس مانسيبهوش لحد ما يتهري اوي

نحاول نحافظ عليه مكعبات علي اد ما نقدر


و نحطه في مصفي علشان نفصل العصير اللي نزل عن القرع






و بعدين نعمل الباشاميل

نحط السمن علي النار و لما يسخن نحط الدقيق و نقلب لحد ما يبدأ ياخد لون ذهبي فاااتح و بعدين نحط 2 كوب من العصير اللي نزل من القرع و نقلب بسرعة كويس علشان ما يكلكعش و بعدين نحط كوب اللبن و عليه الفانيليا و نفضل نقلب لحد ما يغلظ قوامه و يكون زي قوام الباشاميل

و كده الباشاميل خلص








طيب اللي عاملة رجيم و مش عايزة سمن و دقيق محمر و الحاجات ديه تعمل ايه


؟؟


مافيش مشكلة

حطي كوبايتين العصير علي كوب اللبن بالفانيليا
علي الدقيق في الخلاط





و اضرب يا معلم لحد التجانس التام


و بعدين حطيهم علي النار لحد ما يغلظ القوام و كده نكون برضه عملنا بشاميل

و مافيش حد احسن من حد

ندخل بأه علي صينية القرع شخصياً

نجيب الصينية

(تكون صينية وسط)


و ندهنها سمن او زيت زي ما تحبو

بس انا بعمل كل حاجة بالسمن البلدي

و بعدين نجيب البقسماط اللي بنعمل بيه البفتيك و نبطن بيه الصينية




(يعني نرش رشة في الصينية علي السمن او الزيت لحد ما يغطي كل اطراف الصينية و قعرها كمان)

و نحط نصف القرع العسلي اللي عملناه من غير ما نهرس بأه و لا حاجة

(في ناس بتحب القرع يكون مهروس او مضروب )

و نحط الكسرات المحمصة و جوز الهند المبشور

(اللي بيعملوا رجيم بأه المكسرات مافيش بتاتاً)

و نحط الطبقة التانية باقي القرع العسلي كله

و نحط علي الوش الباشاميل اللي عملناه

و في الاخر بأه علي الوش نرش رشة قرفة
تدي لون و ريحة جنااان

علي فكرة في ناس بتحط نصف كمية الباشاميل
تحت خالص قبل القرع في الصينية
و النصف الباقي علي الوش

(ممكن تعملي كده عادي)

بس اللي بقوله ده هو اللي انا بعمله بالضبط
و انتم ليكو حرية الاختيار
مين فوق و مين تحت

بس كده خلاص خلصنا

نحط الصينية في الفرن بأه لحد ما جنابها و وشها يحمر

علي درجة حرارة متوسطة



و تطلع بأه و بالهنا و الشفا

المصدر


اقرأ أيضا::


[vfd pg,dhjd hgrvu hgusgn tn hgtvk d[kk hgusgn hgtvk



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
القرع, العسلى, الفرن, يجنن

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


جربي حلوياتي القرع العسلى فى الفرن يجنن

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 11:53 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO