صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

اطعم طبق عربي برياني الجمبري,للشيف شربيني

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو مميز
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 19,066
افتراضي اطعم طبق عربي برياني الجمبري,للشيف شربيني




اطعم طبق عربي
 برياني الجمبري,للشيف شربينياطعم طبق عربي
 برياني الجمبري,للشيف شربينياطعم طبق عربي
 برياني الجمبري,للشيف شربيني

برياني الجمبري,للشيف شربيني , للشيف , الجمبري , برياني , شربيني
برياني الجمبري,للشيف شربيني

اشهى الاكلات , طبخ لذيذ , وصفة رائعة , اكلة مشهية اشهى الاكلات , طبخ لذيذ , وصفة رائعة , اكلة مشهية




برياني الجمبري للشيف شربيني مع الصوص الخاص بيه

المقادير
1كيلو جمبري
بصله كبيره او 2متوسطين
4فص توم وملعقه كبيره من الجنزبيل الطازج المفروم او نصف ملعقه من الجنزبيل البودره
ملعقه كبيره من النعناع الطازج مفرومه
باقه من الكزبره الخضرا
1فلفل اخضر حامي
2ملعقه كبيره من الطماطم البيوريه
ملح _ رشه فلفل اسود _ملعقه صغيره من كل من الكمون_الكاري_الكركم_الكزبره الناشفه

2كوب رز بسمتي
زيت
الطريقه




يقشر الجمبري ويزال كيس الرمل اللي في الظهر ويغسل جيدا


يفرم البصل ويوضع علي النار مع الزيت

يقلب البصل الي ان يدبل ويكون لونه اصفر فاتح


يضاف التوم والجنزبيل والفلفل الحامي ويقلب دقيقتين ثم بيوريه الطماطم والنعناع والكزبره الخضرا

ثم يضاف الملح والفلفل وباقي التوابل


ثم نضع الجمبري ونقلب المكونات جيدا لمده دقيقتين


ثم نضع كوب من الماء


ونتركه الي ان ينضج حوالي ربع ساعه لان الجمبري لايحتاج لوقت في نضجه

نكون مجهزين رز ابيض مستوي بالطريقه العاديه



لو عندك زعفران انقعي رشه صغيره جدا مع نصف ملعقه من ماء الزهر وقليل من الماء ولو مش عندك بتجيبي من عند العطار لون اصفر اسمه لون صفار الزعفران ولون احمر خاصين بالطعام ودوبي قليل منهم مع قليل من الماء ورشيهم علي الرز وهو ساخن


قلبي الرز لكي تختلط الالوان

ضعي نصف مقدار الرز في طبق التقديم ثم خليط الجمبري مع ترك القليل من الجمبري للوجه


ثم ضعي باقي مقدار الرز


ثم الجزء المتبقي من الجمبري وزيني الطبق حسب الرغبه





الصوص الخاص بالبرياني وهو زبادي بالكزبره الخضرا وصوص طماطم
صوص الزبادي مكون 2فص توم مفروم_ملعقه كبيره من الخل _2ملعقه كبيره من الكزبره المفرومه_3ملعقه من الماء _ملح بنضعهم في الخلاط الي ان يصبحوا سائل متجانس ثم نضعهم علي2 علبه من الزبادي

صوص الطماطم مكون من 2طماطم حمرا كبيره _1فلفل اخضر رومي_ملعقه صغيره من الفلفل الاخضر الحامي_2فص توم _بصله متوسطه_ملح وكمون وربع كوب ماء و2ملعقه كبيره من الخل ونضعهم كلهم في قطاعه البصل او الكبه مش في الخلاط الي ان يتم تقطيعه قطع صغيره




اقرأ أيضا::


h'ul 'fr uvfd fvdhkd hg[lfvd



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
برياني, الجمبريللشيف, شربيني


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


اطعم طبق عربي برياني الجمبري,للشيف شربيني

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 04:16 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO