صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,681
افتراضي اروع اكلة الكشري على الطريقه المصريه ، طريقة الكشري بالصور




اروع اكلة الكشري على الطريقه المصريه طريقة الكشري بالصوراروع اكلة الكشري على الطريقه المصريه طريقة الكشري بالصوراروع اكلة الكشري على الطريقه المصريه طريقة الكشري بالصور

الكشري على الطريقه المصريه ، طريقة الكشري بالصور , المصريه , الطريقه , الكشري , بالصور , طريقة
الكشري على الطريقه المصريه ، طريقة الكشري بالصور

الكشري على الطريقه المصريه ،طريقة الكشري بالصور
الكشري على الطريقه المصريه ،طريقة الكشري بالصور
الكشري على الطريقه المصريه ،طريقة الكشري بالصور

نبدأ بالمقادير

كوب عدس بجبة

ا\2 كيلو مكرونة

6 بصلة كبيرة او حسب الرغبة احنا بنحبه كتير

6 فصوص توم للصلصة

3 فصوص ثوم مدقوقين للدقة

2كوب رز

1\2 كوب شعرية

1\2 كوب حمص الشام

عصير طماطم

خل و ملح و كمون

زيت

شطة


الطريقة

الحمص




قبلها بيوم ننقع الحمص





وتاني يوم نغسله ونصفي ميته ونسلقه في ميه نضيفه





وبعدها بشطفه وسيبه منقوع في ميه وملح



وبصفيه وسيبه لحد التقديم




البصل او الورد زي ما بيقولوا عليه



وبعدها نقشر البصل






ونقطعه مكعبات بس كبيرة شوية
مش اوي







ونحمرها في زيت كتير شوية






لحد لما يغمق شوية





وننشله ونصفيه من الزيت ونفرده علي صينية علشان ينشف ميبقاش طري





ونصفي الزيت بتاعه انا بعمل بيه الرز بعد كده بيديله طعم




الصلصة


بعصر الطماطم وادق التوم





واحمر التوم في شوية زيت















واحط عليه الطماطم المعصورة




واحطلها الملح والفلفل والكمون والشطة

واسيبها لحد لما تتسبك وبعدها ازودها ميه مش كتير اخففها بس واسيبها تغلي



وكده خلصنا الصلصة





المكرونة
بغلي ميه وبحطلها ملح ولما تغلي اسلق فيها المكرونة
ولما تستوي اصفيها وابردها بالمية تحت الحنفية
واحطلها شوية زيت واقلبها علشان متلزقشي
الصور دي هنزلها بس نسيت اصورها المرة دي










العدس

نغسله وننقعه 1\2 ساعة
وبعدها نسلقه مش اوي لان نضيفه للرز






لو مش هتحطيه علي الرز ممكن تشوحي فصين توم في شوية زيت وتقلبي فيهم العدس بعد السلق مع 1\2 كوب ميه وتسبيه لحد لما يتشرب الميه

هنا انا سيبته يتصفي علشان ازوده علي الرز
وساعات كتير بصفي ميه سلق العدس واسيبها واسقي بيها الرز
بتدي الرز طعم حلو اوي





الرز

نحمر الشعرية في الزيت اللي صفيناه














ونزود الرز بعد لما نغسله طبعا






ونزود الميه عادي جدا والملح





ولما يتشارب نوطي عليه





وبعدها بشوية لما يقرب يدخل في السوا نحط عليه العدس






ونقلبه ونسيبه لحد لما يستوي






الدقة

انا بدق حوالي 3 فصوص توم وبعدها بحطلها شوية مية وخل والملح والكمون





وبحطلها معلقة صلصة بتاعة الكشري اللي عملتها في الاول






الشطة اللي بيحب الكشري مشطشط

بحط شوية زيت علي النار


وبحط معلقة الشطة وبقلب شوية علي النار
دقيقتين بس












ونطفي النار ونقلب فيها معلقة من صلصة الكشري وكده خلاص














ونبدأ نجمع الطبق








اقرأ أيضا::


hv,u h;gm hg;avd ugn hg'vdri hglwvdi K 'vdrm fhgw,v hg'vdri hglwvdi 'vdrm



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
الكشري, الطريقه, المصريه, طريقة, الكشري, بالصور


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


اروع اكلة الكشري على الطريقه المصريه ، طريقة الكشري بالصور

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 12:53 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO