LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
طريقة عمل البسلة بطريقة جديدة - طاجن البسلة بالبشاميل وصفة جديدة بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته المقادير: ¼ كيلو بازيلاء ¼ كيلو لحمة مفرومة معصّجة جزرة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة 3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم ملعقة كبيرة ثوم مفروم 2 ثمرة بصل مفروم ملعقة كبيرة زيت ملعقة بهارات ملح وفلفل كوب ميه بشاميل *البشاميل: 1/2 كوب دقيق 4 ملاعق سمن 3 كوب لبن 2 بيضة ملح وفلفل طريقة التحضير: *البشاميل: 1- سخّني السمنة في صينية، وبعد كده حطي الدقيق، وقلّبي السمنة مع الدقيق كويس لغاية لما تلاقي لون الدقيق بدأ يصفر. 2- ضيفي اللبن على الدقيق مع التقليب المستمر، لغاية ما تلاقي العجينة أصبحت سميكة نوعاً ما، وده علشان تتماسك مع الخضراوات، وبعد كده شيليه من على النار. 3- بعد ما البشاميل يبرد، هاتي البيض وحطيه في طبق، واضربيه بالمضرب مع الملح والفلفل، وبعد كده ضيفيه للبشاميل. *البازيلاء: 1- حطّي ملعقة الزيت في حلة، وشوّحي فيها البصل المفروم والثوم، وبعد كده حطي شرائح الجزر وقلّبيهم كويس. 2- ضيفي ملعقتين من صلصة الطماطم واستمري في التقليب، وبعد كده حطّي بازيلاء والميه والملح والبهارات، وسيبيهم شوية على النار لغاية ما البازيلاء تدخل في السوى. 3- حطّي بازيلاء في صينية، وضيفي عليها اللحمة المفرومة وباقي صلصة الطماطم وقلّبيهم كلهم مع بعض، وبعد كده صبّي عليها مقدار من البشاميل بحيث يغطّيها بالكامل وعلى الوش حطّي ببضة مخفوقة مع ملح وفلفل، ودخّلي الصينية في الفرن، ولمّا تحسّي إن البشاميل بقى لونه دهبي، طلّعيها.. اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'vdrm ulg hgfsgm f'vdrm []d]m - 'h[k fhgfahldg ,wtm hgfsgm fhgfahldg f'vdrm
__________________ |
الكلمات الدليلية (Tags) |
وصفة, البسلة, بالبشاميل, بطريقة, جديدة, طاجن, طريقة |
| |