صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,864
افتراضي تجهيز الذ اكله عمايل ايديا اكلات شعبية ينبعاوية , طريقه تحضير اكلات شعبية ينبعاوية اكلات شعبية.اطباق رئيسية شهية




تجهيز الذ اكله عمايل ايديا
 اكلات شعبية ينبعاوية طريقه تحضير اكلات شعبية ينبعاوية اكلات شعبية.اطباق رئيسية شهيةتجهيز الذ اكله عمايل ايديا
 اكلات شعبية ينبعاوية طريقه تحضير اكلات شعبية ينبعاوية اكلات شعبية.اطباق رئيسية شهيةتجهيز الذ اكله عمايل ايديا
 اكلات شعبية ينبعاوية طريقه تحضير اكلات شعبية ينبعاوية اكلات شعبية.اطباق رئيسية شهية







المقادير للكفته
سمك ناجل مسلوق .. حبه بطاطس كبيره مسلوقه .. كسبره خضرا .. بقدونس .. بصل ... توم..
فلفل رومي حبه صغيره بس للنكهه.. فلفل حار قرن واحد ... ملح ... فلفل .. بهارات ..خل ابيض
الطريقه
اول شي نخرج الشوك من السمك المسلوق ونقطعه قطع صغار زي كدا

بعدين نحضر اشياء الكفته زي كدا عشان نطحنها مع السمك

هنا حطينا المقادير مع بعض بالمكسر او الفرامه نطحنها وسط مومره ناعمه

وهنا شكلها بعد ماطحناها

قبل مانشكل الكفته نسوي الطاجن او المطفي عشان يستوي
المقادير .. ملعقتين كشنه الصياديه .. ملعقتين معجون طماطم .. كوبايه صغيره حمر او تمر هندي
منقع ومصفى .. ملعقتين كبيره دقيق ... وشويه زيت نحمص فيه الدقيق ... سمك فيليه..بهارات..ملح

هنا نحط الدقيق ع النار مع الزيت ونحمصه زي البشاميل بس اغمق شويه


نضيف باقي المقادير الكشنه وصلصه الطماطم والحمر والبهارات المطحونه ونقلب بمضرب سلك


بعدين نضيف مويه حاره لين تشوفيه سمكه كويس تقيل شويه نحط الفيليه السمك ونغطي عليه


نبدا نشكل الكفته على الشكل الي تبغيه بس احسن شي نسويها زي الكبه ونحطها ربع ساعه بالتلاجه تتماسك




نسوي رزوعدس عشان ماياخد وقت على طول يستوي واسهل منو مافي
بصله صغيره مفرومه.. ملعقه توم..كركم .. كاسه رز ونص كاسه عدس او على حسب الاشخاص
نحمر البصل والتوم ونحط الكركم ومويه وملح ونحط الرز عليهم ونخليه لين مره ينهرس

نبدا نقلي الكفته لازم الزيت يكون حار مره وغزير عشان لاتتفكك معانا الكفته

نقلبها للجهه التانيه ونحمرها ونحطها بمصفايه القلي

بعد مانخلص الكميه نحطها بصحن نرصها ونحط جنبها بصل حلقات مرشوش عليه سماق
وكسبره خضرا وهدا شكلها

نغرف المطفي او الطاجن بصحن ونرش عليه شويه كسبره

ونغرف المعدوووس واهم شي لا ننسى السسسسسسمن البري يمممممممممي

وهدا شكل الصحون بعد ما نتهينا


اقرأ أيضا::


j[id. hg` h;gi ulhdg hd]dh h;ghj aufdm dkfuh,dm < 'vdri jpqdv aufdm>h'fhr vzdsdm aidm aufdm dkfuh,dm 'vdri



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
اكلات, شعبية, ينبعاوية, طريقه, تحضير, اكلات, شعبية, ينبعاوية, اكلات, شعبيةاطباق, رئيسية, شهية


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


تجهيز الذ اكله عمايل ايديا اكلات شعبية ينبعاوية , طريقه تحضير اكلات شعبية ينبعاوية اكلات شعبية.اطباق رئيسية شهية

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 11:50 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO