صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

طريقة عمل وجبات مميزة الذ,فطور,الفطير,المشلتت

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,816
افتراضي طريقة عمل وجبات مميزة الذ,فطور,الفطير,المشلتت




طريقة عمل وجبات مميزة الذ,فطور,الفطير,المشلتتطريقة عمل وجبات مميزة الذ,فطور,الفطير,المشلتتطريقة عمل وجبات مميزة الذ,فطور,الفطير,المشلتت


بقدم لكم اليوم احلى واسهل طريقة لعمل الفطير المشلتت
مجربة والله طلعت تجنن واللى تجربها راح تدعيلى من قلبها
المهم عشان ما اطول عليكم راح ابدا بسرعة

المقادير :

2 كوب دقيق اسمر
4 كوب دقيق ابيض فاخر
1 م ص سكر
2 ونصف كوب ماء
نصف م ص ملح
نصف م ص خميرة فورية
للدهان الداخلى:
سمن او زبدة او خليط من الاثنين اذا تحبوا


الطريقة:


نضع المكونات الجافة مع بعضها ونخلطها جيدا
ثم نضع الماء بالتدريج الى ان نصل الى عجين متجانس لايلتصق باليد
ثم نقسمها الى 6 اقسام ونكورها ثم نضغط على كل قسم ضغطة خفيفة جدا باليد
وتوضع فى معشرة (صينية شاى)وتحتها رشة قليلة من الدقيق وتغطى بكيس نايلون لمدة ربع ساعة

بعدها نحضر قسم من العجين ونفرده الى ابعد حد نحاول انه يبقى شفاف واللى ما تقدر تفرد العجين حتى تستطيع حمله بدون قطعه وتضعه على ملاءة سرير وتمطه بيدها على مهل لان يصير شفاف وبعدها تدهن السطح الداخلى للعجينة بالسمنه وتلفه على هيئة اسطوانة وتضعه جانبا وتكرر ذلك فى قسم تانى بس بعد ما تدهنه تضع الاسطوانة الاولى على طرف العجينة المفرودة وتلفه داخلها وتكورهم وتضعهم فى صاج مدهون سمن بس زيادة عن الدهن الطبيعى للصاج وتفردها باليد لان تصير بحجم الفطير اللى تريده وتوضعها بفرن درجته 190 درجة مئوية لمدة حوالى عشرين دقيقة او الى ان يحمر الوجه وتكرر العملية مع باقى العجين يعنى بيصير عندك 3 فطيرات
وبعدها بتاكلىن احلى فطير اكلتيه فى حياتك وكمان من صنع ايديكى


ملحوظات:
الكوب هنا يعنى كاسة جبنة سايلة
اللى تريد الفطيرة مربعة تطوى الجزء الاول من كل ناحية لين يصير مربع وتضعه بنصف الجزء الثانى وتطويه عليه لين يصير مربع وبعدها تفرده للحجم اللى تبغاه وتخبزه عادى

معلومة جامدة جدا بالنسبة للفطير اول ما تخرجى الفطيرة من الفرن تكونى محضرة قدر(حلة) كبيرة تضعى بها الفطيرة فورا وترشيها ببخاخ الماء بختين فقط وتغطيها فورا وده الحال مع كل فطيرة السر لكى تكون طرية من الداخل ومقرمشة من الخارج وبتدعولى بعدها


اعتذر منكم لانى شرحت كل شئ بالتفصيل وطولت عليكم بس ده لانو ما عندى صور


بس امانة ان اللى تجربها تفرحنى بالنتيجة لانى لما جربتها كانت رائعة ومرررررررة لذيذة

اتمنى لكم الصحة والهنا اكتوبر نايت


اقرأ أيضا::


'vdrm ulg ,[fhj lld.m hg`



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
الذفطورالفطيرالمشلتت


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طريقة عمل وجبات مميزة الذ,فطور,الفطير,المشلتت

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 01:58 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO