صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو مميز
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,894
افتراضي طريقة تجهيز اشهى طبق بالصور الكبسة الأمارتية,الشيف لطيفة,أكلات العيد,طريقة الكبسة بالصور,طبخات شرقية,طبق رمضاني,




طريقة تجهيز اشهى طبق بالصور
 الكبسة الأمارتية,الشيف لطيفة,أكلات العيد,طريقة الكبسة بالصور,طبخات شرقية,طبق رمضاني,طريقة تجهيز اشهى طبق بالصور
 الكبسة الأمارتية,الشيف لطيفة,أكلات العيد,طريقة الكبسة بالصور,طبخات شرقية,طبق رمضاني,طريقة تجهيز اشهى طبق بالصور
 الكبسة الأمارتية,الشيف لطيفة,أكلات العيد,طريقة الكبسة بالصور,طبخات شرقية,طبق رمضاني,


الكبسة الأمارتية,الشيف لطيفة,
أكلات العيد,طريقة الكبسة بالصور,
طبخات شرقية,طبق رمضاني
عمل كبسة امارتي صور




الكبسة الإماراتي
وده شكلها النهائي وقت التقديم







المقادير :-
لحمة ويفضل بعظم علشان تدي نكهة
جميلة للشوربة الي حنعمل بيها الرز







بهارات سلق اللحمة هي
(لمون ناشف - حب هان مطحون -
بصلة - بهارات سلق اللحمة
وحتلاقيها متوفرة في اي سوبرماكت او كارفور)







ده شكل بهارات سلق اللحمة
مجموعة من حوالي 8 إلى 10 نوع
بهار مدقوقين خشن زي كدة .


2 علبة حمص
3/4 كوباية زبيب

عدد 3 طماطم متقطعة جوانح
عدد 1 بصلة كبيرة مقطعة جوانح


معلقتين سمنة حستخدم نصها للحشو
والنص التاني في الرز


دي بهارات الحشو عبارة
عن فلفل أسمر - حبهان - كمون -
كركم - كزبرة - قرفة - قرنفل - لمون ناشف


وللزر اسخدمت 4 كوبايات رز بسمتي -
وربع كوباية ماية ورز منقوع فيها زعفران

يفضل نقع الزعفران قبل ما تبدأت
تشتغلي ولو مش متوفر عندك
ممكن تستخدمي لون الطعام الاحمر
مافيش مشاكل لكن الزعفران بيكمل النكهة بطريقة رهيبة .

انا عملت كيلو لحمة على 4
كوبايات رز بسمتي . والرز البسمتي
الي عندي بحط له لكل كوباية رز
كوباية و 3/4 ماية يعني احتجت
7 كوبايات ماية .
استخدمت من شوبة اللحمة
3كوبايات فقط علشان لونها غامق
بسبب اللمون الناشف
وال4كوباية الباقية كانت ماية عادية .
لما بنحب نعمل الكبسة الاماراتي
بنجهز الحشوة ونغطيها بفويلة
وبنجهز الماية الخاصة بتسوية الرز
بإضافة الكركم والسمنة ونظبط الملح ونسيبها على جنب وقبل التقديم
بنص ساعة بنعمل الرز علشان يبقى سخن.


بكون غاسلة الرز كويس وبنقعة
في ماية فاترة مع شوية ملح لمدة
نص ساعة وأصفي الشكل ده






نصفي الرز من ماية النقع وحتكون الماية الي جهزناها بتغلي ونحط الرز






ولازم النار تكون قوية جدا ونخليه يغلي من غير ما نغطي الحله






الكركم بيدينا اللون الجميل ده .
ده شكل الرز قبل ما يستوي






ونخليه على نار قوية لحد ما يتشرب 3/4 الماية بتاعته






وحيعمل ثقوب كدة زي ما احنا عارفين






نقلبية تقليبة ونضيف باقي ماية الورد الي منقوع فيها الزعفران






وده شكله بعد اضافة الزعفران بيبقى مستوي بنسبة 80% اغطية بورق فويل وأدخلة فرن سخن لمدة 20 دقيقة ودوقي بقى أروع رز بالزعفران . دي طريقة ماما حبيبتي






وده شكله بعد ما استوى جميل ولذيذ






هنا صوره من غير فلاش الكاميرا برضو أجمل وأجمل


التقديم
بنغرف الرز في طبق التقديم
ونحط عليه الحشوة أسيبكم
مع الشكل النهائي للكبسة الإماراتي ^_^


اقرأ أيضا::


'vdrm j[id. hain 'fr fhgw,v hg;fsm hgHlhvjdm



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
الكبسة, الأمارتيةالشيف, لطيفةأكلات, العيدطريقة, الكبسة, بالصورطبخات, شرقيةطبق, رمضاني


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طريقة تجهيز اشهى طبق بالصور الكبسة الأمارتية,الشيف لطيفة,أكلات العيد,طريقة الكبسة بالصور,طبخات شرقية,طبق رمضاني,

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 08:08 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO