LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
مقادير وطريقة طبق يم يم بطة مشوية في الفرن محشية بالأرز بالكاري المقادير : - بطة متوسطة الحجم كاملة غير مقطعة - بصل مبشور وآخر مقطع (لزوم الخلطة والحشو) - معلقة زبدة - ارز (أو فريك) لزوم الشو حسب الرغبة - معلقة كاري - معلقة كركم - مجموعة توابل (بودرة بصل – فلفل أسود – حبهان – ورق لورا) - 2 معلقة صلصة طماطم - ملح - عصير طماطم الطريقة : -تغسلي البطة كويس أوي بالدقيق والخل وتجهزي الخلطة – التتبيلة – (نبشر البصل ونصفيه كويس من الماء) -نستخدم ماء البصل اللي صفيناه ونضيفه لصلصة الطماطم . -وبعدين نضيف التوابل السابقة للصلصة وندهن البطة كويس أوي بالخلطة دي من جوة ومن برة. -نحط البصل المبشور (بعد تصفية الماء منه) ومعاه عصير الطماطم في صينية ثم نضع البطة ونتركها في الصينية مدة لا تقل عن ساعتين ويمكن تجهيزها قبلها بيوم وتركها في التلاجة -نحمر البصل المقطع في حلة تانية لغاية ما يصفر ويبقى لونه ذهبي وبعدين نضيف له الرز ونقلبه ونضيف الملح وفلفل أسود والكركم والكاري وورق اللورا والحبهان ونغطيه بالماء ونسويه على نار هادية نص سوا -بعد ما يدخل الرز في السوا نحشي بيه البطة ونغطيها بالفويل ونضع الصينية بالبطة بعد حشوها بالأرز وبعد ما غطيناها بالفويل في الفرن لمدة 3 ساعات وضيفيلها ماء كل ما تحتاج لغاية ما تستوي -ننزع عنها الفويل ونحطها تحت الشواية لغاية ما تحمر وبكدة تبقى خلصت وصفتنا وبالهنا والشفا وكوني محترفة مع طبق اليوم م | ن اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب lrh]dv ,'vdrm 'fr dl dl f'm la,dm td hgtvk lpadm fhgHv. fhg;hvd hgtvk lpadm fhgHv. |
الكلمات الدليلية (Tags) |
مشوية, الفرن, محشية, بالأرز, بالكاري |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
| |