صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,929
افتراضي مقادير وطريقة طبق يم يم بطة مشوية في الفرن محشية بالأرز بالكاري




مقادير وطريقة طبق يم يم
 بطة مشوية في الفرن محشية بالأرز بالكاريمقادير وطريقة طبق يم يم
 بطة مشوية في الفرن محشية بالأرز بالكاريمقادير وطريقة طبق يم يم
 بطة مشوية في الفرن محشية بالأرز بالكاري









المقادير :
- بطة متوسطة الحجم كاملة غير مقطعة
- بصل مبشور وآخر مقطع (لزوم الخلطة والحشو)
- معلقة زبدة
- ارز (أو فريك) لزوم الشو حسب الرغبة
- معلقة كاري
- معلقة كركم
- مجموعة توابل (بودرة بصل – فلفل أسود – حبهان – ورق لورا)
- 2 معلقة صلصة طماطم
- ملح
- عصير طماطم


الطريقة :
-تغسلي البطة كويس أوي بالدقيق والخل وتجهزي الخلطة – التتبيلة – (نبشر البصل ونصفيه كويس من الماء)
-نستخدم ماء البصل اللي صفيناه ونضيفه لصلصة الطماطم .

-وبعدين نضيف التوابل السابقة للصلصة وندهن البطة كويس أوي بالخلطة دي من جوة ومن برة.
-نحط البصل المبشور (بعد تصفية الماء منه) ومعاه عصير الطماطم في صينية ثم نضع البطة ونتركها في الصينية مدة لا تقل عن ساعتين


ويمكن تجهيزها قبلها بيوم وتركها في التلاجة
-نحمر البصل المقطع في حلة تانية لغاية ما يصفر ويبقى لونه ذهبي وبعدين نضيف له الرز ونقلبه ونضيف الملح وفلفل أسود والكركم والكاري وورق اللورا
والحبهان ونغطيه بالماء ونسويه على نار هادية نص سوا



-بعد ما يدخل الرز في السوا نحشي بيه البطة ونغطيها بالفويل ونضع الصينية بالبطة بعد حشوها بالأرز وبعد ما غطيناها بالفويل في الفرن لمدة 3 ساعات
وضيفيلها ماء كل ما تحتاج لغاية ما تستوي

-ننزع عنها الفويل ونحطها تحت الشواية لغاية ما تحمر
وبكدة تبقى خلصت وصفتنا وبالهنا والشفا وكوني محترفة مع طبق اليوم



م | ن


اقرأ أيضا::


lrh]dv ,'vdrm 'fr dl dl f'm la,dm td hgtvk lpadm fhgHv. fhg;hvd hgtvk lpadm fhgHv.



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
مشوية, الفرن, محشية, بالأرز, بالكاري

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


مقادير وطريقة طبق يم يم بطة مشوية في الفرن محشية بالأرز بالكاري

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 09:04 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO