LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
مقادير وطريقة وجبه يمي يم الفراخ ( بفتيك + مشوية + اجنحة بانية ) استعملى العدد الذى يناسب افراد اسرتك من الفراخ البيضاء يزيد وزن الواحدة عن 2كيلو جرام قومى بتنظيف الفراخ وغسلها بطريقتك المعتادة بالليمون او الملح او الخل حسب ما تفضلين المكونات :- عدد 3بصلة متوسطة مفرومة ناعم جدا مع 3فصوص حبهان لوعدد افراد الاسرة اربعة استعملى 2فرخة قومى بفصل الاوراك عن الصدر اى الفرخة نصفان قومى بفصل النصف من الاوراك الى ربعان وهكذا فى الفرخة الاخرى قومى بعمل قطع طولى صغير عند مفصل الدبوسة حتى لا تستوى وهى مفتوحة يكون لديك الان اربع ارباع من الاوراك قومى بتتبيل البصل ببهارات اللحمة +بهارات الفراخ +الملح والفلفل قومى بوضع البصل المفروم فى الكبة ناعم بين راحتى يدك واضغطى حتى تحصلى على البصل وحدة وماء البصل وحدة او ضعيها فى مصفاة ناعمة خصصيها لذالك وقومى بالضغط علية لفصل البصل عن مائه احتفظى بماء البصل تبلى الاوراك بالبصل واتركيها لليوم التالى فى الثلاجة عند استعمالها صعيها فى صنية فى الفرن حتى تنضج وقومى بتحميرها من الوجهان دون اضافة اى دهون فهى تسوى بما تخرجة من دهون قومى باشعال قطعه فحم على شعلة البوتاجازالعلوية احضرى طبق صغير من الاستانلس وضعى قطعة الفحم المشتعلة بة قومى بقدح ملعقة زيت او ملعقة سمن بلدى ضعى الطبق بة الفحم داخل الصنية وافرغى عليها الزيت او السمن المقدوح غطى الصنية بغطاء محكم واتركيها فترة جملى الفراخ المشوية بالبقدونس و البطاطس الشبسى والطماطم بفتيك الفراخ على لوح التقطيع الزجاجى قومى بوضع صدر الفراخ والاجنحى الى اعلى بسكين حامى افصلى الجناحان عن الصدر كررى فى الفرخة الثانية ضعى الاجنحة جانبا على لوح التقطيع قومى بسكين حامى بعمل قطع فى منتصف الصدر من ناحية العظم وبمساعدة يدك والسكين اخرجى القرقوشة والعظام يصبح لديك الصدور خالية من العظام افصلى قطعة اللحم الملاصق للقرقوسة فى كل ربع يصبح لديك قطعتان ثم اقطعى الصدر الى نصفان بالطول القطعة السفلى من الربع اقطعيها القطعة العليا التى تلاصق الاجنحة شقيها نصفان بالعرض يكون الربع عمل 4قطع بفتيك ليست رقيقة قومى بوضع القطع فى ماء البصل واضيفى البهارات والملح المطلوب واتركية لاستعمالة فى اليوم التالى فى الثلاجة عند الاستعمال اخفقى بيضتين واضيفى لهما فلفل اسود جهزى البقسماط سواء اكنتى اعددتية فى المنزل بتحميص الباقى من الخبز وطحنة او اشتريتية جاهز اضيفى الية بهارات لحمة + بهارات فراخ قومى بوضع البفتيك قطعة قطعة فى البيض ثم البقسماط واضغطى عليهابراحة يدك كى تستوى فى الشكل حمريها فى زيت واخرجيها على مناديل المطبخ الورقية لتتخلصى من الزيت الزائد جملى الطبق بعد الانتهاء من الكمية بالبقدونس والبطاطس الشيبسى الاجنحة البانية لديك الان الاجنحة للفرختان قومى بفصل الرقبات عن الاجنحة وقومى بقطعها نصفين من تحت الرقبة لديك الان جنحان ورقبة لكل فرخة اعملى قطع طولى صغير عند مفصل الجناح قومى بغلى كمية من الماء لسلق الاجنحة مع اضافة 4فصوص حبهان وفص مستكة وورقة لورى وبهارات وفلفل ضعى الاجنحة فى الماء المغلى الى ان تنضج اخرجيها فى مصفاة لتصفى من الشوربة اخفقى بيضتين وضعى عليهم فلفل اسود جهزى البقسماط وضعى علية بهارات اللحم وبهارات الفراخ اغمسى الاجنحة فى البيض ثم البقسماط وحمريهم فى كمية من الزيت عندما يحمر اخرجيها على مناديل ورقية لتمتص الزيت الزائد جمليها عند التقديم ببقدونس اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب lrh]dv ,'vdrm ,[fi dld dl hgtvho ( ftjd; + la,dm h[kpm fhkdm ) ftjd; la,dm |
الكلمات الدليلية (Tags) |
الفراخ, بفتيك, مشوية, اجنحة, بانية |
| |