صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو مميز
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,894
افتراضي طريقة تحضير طبخ صينية السمك بالبطاطس والخلطة - المقادير بالترتيب مع الشرح-طريقة صينية السمك بالبطاطس




طريقة تحضير طبخ
 صينية السمك بالبطاطس والخلطة المقادير بالترتيب مع الشرح-طريقة صينية السمك بالبطاطسطريقة تحضير طبخ
 صينية السمك بالبطاطس والخلطة المقادير بالترتيب مع الشرح-طريقة صينية السمك بالبطاطسطريقة تحضير طبخ
 صينية السمك بالبطاطس والخلطة المقادير بالترتيب مع الشرح-طريقة صينية السمك بالبطاطس









مقادير :


سمك كينج مقطع شرائح



بطاطس شرائح بصل شرائح ثوم شرائح


عصير ثلاث طماطم كبيرة


بهارات


المقادير بالترتيب مع الشرح : [ الطريقة ]

اولا تجيبي سمك اي نوع ومقطع شراائح وتغسليه كويس بالخل وتعصري عليه ليمونه ( تشبعيه بالليمون )








ويعدين تجهزي خلطة البهارات مع الخل ( كمون - فلفل اسود - كزبرة ناشفة - زنجبيل بودر - كركم - ملح ) وطبعا حوالي راس ثوم مقشرة وحوالي ربع كاس خل او اكتر )





وبعدين تخلطي كل مكونات البهارات مع الخل كويس لغاية لما تكون عجينة سايلة وتبهري بها السمك كويس


على فكرة الخل بيعطي طعم للسمك ومش ممكن تحسي باي ظفرة للسمك






بعد ما تخلصي تتبيلة كل السمك اتركيه جانبا ليشبع من التتبيله و احتفظي بباقي خلطة البهارات






نقطع الخضار وهو عبارة عن بصل وبطاطس وما تنسي شراح ثوم







نقلي البصل في طاسة علي النار لغاية لما يذبل وبعدين ارفعيه لا تتركيه يتحمر كتير






وبعدين حطي مكانه البطاطس وممكن تضيفي شوية زيت بسيط بس يأخذ لون خفيف وما يشرب زيت





في صينية الفرن او البايركس نضع شرائح البصل المحمرة والثوم ثم نصف البطاطس ثم البصل عليه من فوق مرة ثانية يعني اوزع البصل فوق وتحت البطاطس وبعدين ارش عليه البهارات السابقة بس جافة





بعد كدة نضع السمك المتبل على البطاطس ثم نضع باقي شراح البطاطس المحمرة علي السمك







نعمل الخلطة :

افرم طماطم في الخلاط حوالي ثلاث كبيرة واضع شوي منها على خلطة التوابل واخلطيهم ثم ضعيهم في طبق كبير واقلبيهم ثم ضعي حوالي




ثلث كاس زيت او اقل حسب ما تحبي وضعيهم على السمك








نغطيهم بورق الفويل ( الالمونيوم )



نضعهم في الفرن حوالي ساعة او حسب قوة الفرن وبعدين نفتح الفرن وتتركيه تتحمر من اعلي




وقدميه مع الرز بالبصل ( خاص بالسمك )




وهذ الطبق النهائي


اقرأ أيضا::


'vdrm jpqdv 'fo wdkdm hgsl; fhgf'h's ,hgog'm - hglrh]dv fhgjvjdf lu hgavp-'vdrm hgsl; fhgf'h's ,hgog'm



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
صينية, السمك, بالبطاطس, والخلطة, المقادير, بالترتيب, الشرحطريقة, صينية, السمك, بالبطاطس


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طريقة تحضير طبخ صينية السمك بالبطاطس والخلطة - المقادير بالترتيب مع الشرح-طريقة صينية السمك بالبطاطس

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 04:45 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO