صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 19,010
افتراضي طريقة تجهيز وصفة شهية من مطبخي كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور




طريقة تجهيز وصفة شهية من مطبخي
 كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصورطريقة تجهيز وصفة شهية من مطبخي
 كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصورطريقة تجهيز وصفة شهية من مطبخي
 كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور




الكبسه ليها طرق كتير وكل طريقه بطعم مختلف

بس انا حبيت اغير شكلها واخليه مترتب اكتر ويارب يعجبكم

الاول شوفوا الصوره





المقادير

مقادير (أ ) ( مرقة اللحمه ) 1_لحمه ضاني او اي نوع متقطعه

2_توابل الكبسه ( هيل +لمون اسود+فلفل اسود حب+ورق لورا+مسمار+3 عود قرفه+مستكه ) 3_بصله متقطعه جوانح 4_طماطم متقطعه مربعات 5_3 معالق زيت 6_ملح

مقادير (ب) الكشنه مثل مافي الصوره

1_ بصله متقطعه 2_فلفل رومي متقطع 3_جزر مبشور 4_زبيب منقوع لمدة خمس دقايق ويصفي 5_لوز مقشور او مكسرات حسب الذوق 6_معلقة زيت

مقادير (ج) الزلطه

1_حبة طماطم 2_3 او 4 قرون فلفل حااامي

مقادير (د)

رز بسمتي مغسول ومنقوع في مايه وملح لمدة نصف ساعه
انا استخدمت 2 كوب رز
مكعب ماجي
معلقتين كركم

الطريقه

اولا نغسل الرز وننقعه في مايه دافيه وملح

نجيب حله ونضع فيها 3 معالق زيت وجميع مقادير توابل الكبسه ونقلبها شويه وبعدين نضيف البصل المتقطع ونقلب
وبعدين نضع اللحمه ونشوحها كويس مع التوابل وبعدين نضيف الطماطم
وبعد خمس دقايق نضيف المايه ونظبط الملح ونغطيها لحد ما اللحمه تستوي

في هذه الاثناء نعمل الكشنه

نجيب طاسه ونحط معلقة زيت ونحمر اول شئ المكسرات ونطلعلها علي جنب
نحمر البصل مع الفلفل الرومي ونطلعه علي جنب
واخر شئ نحمر الجزر مع الزبيب ولما يدبل شوي نطلعه



نعمل الزلطه ( ودي الصوص الي بيتاكل جنب الكبسه وطبعا حاميه موووووووووت )

في الخلاط نضرب الطماطم والفلفل كويس جداا

بعد مااللحمه تستوي نصفي المرقه بالمصفاه
وناخد قطع اللحمه ونحمرها في الرفن تحت الشوايه

وفي نفس الحله ( اقتصاد في المواعين ) نضع معلقتين زيت ومكعب ماجي والرز بعد مانصفيه من المايه
ونقلب تقليبتين وبعدين نضيف عليه المرقه
لكل كوب رز كوب ونص مرقه ( ده عياري المظبوط تماما وينجح مع اي نوع رز ) ونضبط الملح كويس
ونضيف الكركم ونقلب كويس
ونغطي الحله وبعد مايغلي نهدي النار

وقبل السوا بشويه نرفع الغطا وبضع الكشنه ماعدا المكسرات ( يعني نحط الفلفل والبصل والجزر والزبيب )
ونغطيها بسرعه لحد مايشرب مايته ويستوي

نجيب صينيه علي شكل قلب او اي شكل عندك
ونبطنها بالبلاستيك فيلم
انا احب اعمل الخطوه دي عشان اضمن ان الرز يطلع شكله مترتب



وبحرص ناخد الكشنه ألي فوق علي الرز في طبق علي جنب
ونخلي الرز لوحده بقدر الامكان
وبعدين نقلبه علي صينية التقديم
ونوزع الكشنه واللحمه والمكسرات وممكن نقطع اللمون ونقدمه معاها

وبالف عافيه

ولا تنسوني من الدعاء


اقرأ أيضا::


'vdrm j[id. ,wtm aidm lk l'fod ;fsi v. fhggpl lld.i fa;g lld. ,'ul [khk ,fhgw,v fhggpl lld.i fa;g lld. ,'ul [khk



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
كبسه, باللحم, مميزه, بشكل, مميز, وطعم, جنان, وبالصور


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طريقة تجهيز وصفة شهية من مطبخي كبسه رز باللحم مميزه بشكل مميز وطعم جنان وبالصور

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 02:16 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO