صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,996
افتراضي طريقة تجهيز طبخات جديدة لذيذة بريــــوش مضفر من مطبخها بالصور




طريقة تجهيز طبخات جديدة لذيذة بريــــوش مضفر من مطبخها بالصورطريقة تجهيز طبخات جديدة لذيذة بريــــوش مضفر من مطبخها بالصورطريقة تجهيز طبخات جديدة لذيذة بريــــوش مضفر من مطبخها بالصور


بريــــوش.... مضفر.... من ....مطبخها ....بالصور

بريوش كتير طيب و كتير مختلف عن البريوش العادي من حيث العجين و الحشو و الشكل كمان
الحشو حبيت تكون فيها لمسة رمضانية عشان كده استخدمت التمر و المكسرات
بسم الله يللا نبدأ
مقادير العجين : (المقادير تكفي لعمل 2 صواني )



- 4 كوب دقيق
- 1 كوب حليب دافئ
- 2 بيض مخفوق
- 31 كوب سكر + 1 م.ك عسل
- رشة ملح
- 1 كيس خميرة فورية
- برش ليمون أو برتقال
- 2 م.ك من عصير الليمون أو البرتقال
- 2 حبة هيل
- 41 م.ص جوز الطيب

لطي العجين :

- 200 جرام زبدة باردة جدا (أنا برشتها عشان يكون سهل علي توزيعها و هي باردة )
- 21 كوب دقيق ( لرش سطح الشغل و كمان نرش بها العجين اذا احتاج الامر )
الحشو :
- 1 كوب مكسرات (لوز + سوداني + كاجو ) بودرة ( انا طحنتهم ناعم في الخلاط )
- القليل من ماء الزهر
- 1 م.ك عسل
- حبات من التمر منزوع النواة
- بياض بيضة

دهن السطح :

- صفار بيضة + 21 م.ص نسكافيه +1 م.ك حليب
-
طريقة الحشو :
- نخلط المكسرات البودرة مع العسل و ماء الزهر و بياض البيضة



الطريقة العجين :
- نضيف الهيل و جوزة الطيب للحليب و نسخنه في المايكروويف و بعدين نصفيه و نخليه يبرد
- نعجن كل مكونات العجين جيدا حتى تنجمع كل المكونات (لازم ما تكون العجين طرية ) يعني حتى لو ناشفة شوي نحاول نجمعها من غير ما نضيف لها سوائل




- نترك العجين ترتاح حوالي 10 دقائق في البراد

طريقة الطي :

- نفرد العجين على شكل مستطيل نفرد الزبدة على تلتي ( 1 + 2 ) العجين ثم نفرد الجزء الخالي من الزبدة (3) على الثلث اللي فيه زبدة (2) ثم التلت الاول على التلت التالت و نسكر الجوانب عشان ما تطلع الزبدة




- تخيلوا معي ان المستطيل مقسم الى ثلاث اجزاء متساوية 1 ,2 , 3
- نفرد بالشوبك من الوسط الى الاعلى او الاسفل ( مع مراعاة ان تكون الزبدة باردة اول ما تسخن ندخلها للبراد الفريزر عشان ما تخرب ) و نرجع نطبق العجين على ثلاث و ندخلها للبراد في كل مرة 21 ساعة و نعيد الطي 6 مرات حتى تختفي الزبدة تماما




- ناخذ 21 كمية العجين عشان صينية واحدة نفردها على شكل مستطيل نضع الحشو بالنصف و نزين بقطع التمر
- نقص اشرطة طولية جانبي المستطيل و نغطي بيهم الحشو مكونين ضفيرة




- ندهن الضفيرة بمخفوق اصفار البيض و نخبزها في فرن متوسط الحرارة ( أنا حطيتها بصينية التوست عشان ما تتفك الضفيرة بس ممكن تحطيها بصينية عادية جربتها و ما فكت)
هنا قبل تدخل الفرن



بعد النضج دهنتها بالعسل عشان اللمعة


اقرأ أيضا::


'vdrm j[id. 'fohj []d]m g`d`m fvdJJJJ,a lqtv lk l'foih fhgw,v lqtv l'foih



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
بريــــوش, مضفر, مطبخها, بالصور

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طريقة تجهيز طبخات جديدة لذيذة بريــــوش مضفر من مطبخها بالصور

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 01:28 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO