LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
طريقة تجهيز طبخات جديدة لذيذة بريــــوش مضفر من مطبخها بالصور بريــــوش.... مضفر.... من ....مطبخها ....بالصور بريوش كتير طيب و كتير مختلف عن البريوش العادي من حيث العجين و الحشو و الشكل كمان الحشو حبيت تكون فيها لمسة رمضانية عشان كده استخدمت التمر و المكسرات بسم الله يللا نبدأ مقادير العجين : (المقادير تكفي لعمل 2 صواني ) - 4 كوب دقيق - 1 كوب حليب دافئ - 2 بيض مخفوق - 31 كوب سكر + 1 م.ك عسل - رشة ملح - 1 كيس خميرة فورية - برش ليمون أو برتقال - 2 م.ك من عصير الليمون أو البرتقال - 2 حبة هيل - 41 م.ص جوز الطيب لطي العجين : - 200 جرام زبدة باردة جدا (أنا برشتها عشان يكون سهل علي توزيعها و هي باردة ) - 21 كوب دقيق ( لرش سطح الشغل و كمان نرش بها العجين اذا احتاج الامر ) الحشو : - 1 كوب مكسرات (لوز + سوداني + كاجو ) بودرة ( انا طحنتهم ناعم في الخلاط ) - القليل من ماء الزهر - 1 م.ك عسل - حبات من التمر منزوع النواة - بياض بيضة دهن السطح : - صفار بيضة + 21 م.ص نسكافيه +1 م.ك حليب - طريقة الحشو : - نخلط المكسرات البودرة مع العسل و ماء الزهر و بياض البيضة الطريقة العجين : - نضيف الهيل و جوزة الطيب للحليب و نسخنه في المايكروويف و بعدين نصفيه و نخليه يبرد - نعجن كل مكونات العجين جيدا حتى تنجمع كل المكونات (لازم ما تكون العجين طرية ) يعني حتى لو ناشفة شوي نحاول نجمعها من غير ما نضيف لها سوائل - نترك العجين ترتاح حوالي 10 دقائق في البراد طريقة الطي : - نفرد العجين على شكل مستطيل نفرد الزبدة على تلتي ( 1 + 2 ) العجين ثم نفرد الجزء الخالي من الزبدة (3) على الثلث اللي فيه زبدة (2) ثم التلت الاول على التلت التالت و نسكر الجوانب عشان ما تطلع الزبدة - تخيلوا معي ان المستطيل مقسم الى ثلاث اجزاء متساوية 1 ,2 , 3 - نفرد بالشوبك من الوسط الى الاعلى او الاسفل ( مع مراعاة ان تكون الزبدة باردة اول ما تسخن ندخلها للبراد الفريزر عشان ما تخرب ) و نرجع نطبق العجين على ثلاث و ندخلها للبراد في كل مرة 21 ساعة و نعيد الطي 6 مرات حتى تختفي الزبدة تماما - ناخذ 21 كمية العجين عشان صينية واحدة نفردها على شكل مستطيل نضع الحشو بالنصف و نزين بقطع التمر - نقص اشرطة طولية جانبي المستطيل و نغطي بيهم الحشو مكونين ضفيرة - ندهن الضفيرة بمخفوق اصفار البيض و نخبزها في فرن متوسط الحرارة ( أنا حطيتها بصينية التوست عشان ما تتفك الضفيرة بس ممكن تحطيها بصينية عادية جربتها و ما فكت) هنا قبل تدخل الفرن بعد النضج دهنتها بالعسل عشان اللمعة اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'vdrm j[id. 'fohj []d]m g`d`m fvdJJJJ,a lqtv lk l'foih fhgw,v lqtv l'foih |
الكلمات الدليلية (Tags) |
بريــــوش, مضفر, مطبخها, بالصور |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
| |