صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,681
افتراضي مقادير وطريقة وجبة لو عندك عزومة اوعى تحتارى .. مجموعة اكلات رااائعة




مقادير وطريقة وجبة لو عندك عزومة اوعى تحتارى .. مجموعة اكلات رااائعةمقادير وطريقة وجبة لو عندك عزومة اوعى تحتارى .. مجموعة اكلات رااائعةمقادير وطريقة وجبة لو عندك عزومة اوعى تحتارى .. مجموعة اكلات رااائعة




)الجمبري المشوي2:


-جمبري متوسط الحجم
-مياه للتمليح عباره عن
(ملح +ليمون+شطه+2ك مياه)
..........
-علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه
-بعد النضج يتم مباشره اضافه
الجمبري لمياه التمليح
-يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل







(6)الجمبري المسلوق:
-جمبري حجم كبير
-طماطم حلقات
-فلفل رومي حلقات
-بصل حلقات
-فلفل وكمون وملح
.........
تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي

علي النار حتي النضج






(7)شوربه الجمبري:
-جمبري حجم وسط أوكبير
(منظف بالطبع ولكن
استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره
-2كابوريا منظفه ومقطعه
-نص كوب لبن
-مستكه
-ملح وفلفل
.........
-في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه
-ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء
-اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج
ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار

.








(8)الجمبري الصياديه بالارز:
-جمبري وسط أو صغير
-بصله متوسطه
-أرز مصري مغسول
-شبت أو بقدونس
-حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا
-ملح فلفل كمون
..........
-حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني
-ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي
-ضيفي الارز المغسول +الماء
-بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم
البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا






...علي فكره هو مش غامق أوي كده..ده من الاضاءه

(9)طاجن الجمبري في الفرن:
-جمبري حجم صغير
-بصله مفرومه
-عصير طماطم
-بقدونس مفروم
-ملح وفلفل وكمون
..........
-حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي
-أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي
-ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب
-أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن







(10)الملــــــوخيه بالجمبري:
-عصير طماطم
-ملوخيه خضراء مخروطه طبعا
-جمبري حجم صغير
-ثوم مفروم +كسبره ناشفه
-2م زيت
......
-في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم
وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب
-ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق
ثم ارفعيه من علي النار
-في الزيت حمري الكسبره +الثوم ثم ضيفيها
للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا








[/QUOTE]


اقرأ أيضا::


lrh]dv ,'vdrm ,[fm g, uk]; u.,lm h,un jpjhvn >> l[l,um h;ghj vhhhzum u.,lm h,un jpjhvn l[l,um h;ghj



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
عندك, عزومة, اوعى, تحتارى, مجموعة, اكلات, رااائعة

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


مقادير وطريقة وجبة لو عندك عزومة اوعى تحتارى .. مجموعة اكلات رااائعة

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 01:53 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO