#1
| |||
| |||
حلوياتي سر سعادتي طريقه عمل التوفى الايطالى طريقة عمل التوفي الايطالي المقادير: رقائق شكولاته حوالى 170 جرام - كوب سكر - 2/1 كوب لوز مقشور انصاف -معلقه فانيليا - 8/1 ملعقه ملح - 1 كوب زبده فى حله صغيره نسخن الزبده بس خلى بالكم ان الكميه راح تتضاعف لذلك نقوا اوانى متسعه للتوفى على نار هادئه نحط الزبده معاها السكر والملح ونضيف 2 ملعقه ماء كبار خليكى صبوره انتبهي تعلى النار على التوفى بعد ما الزبده تسخن والسكر يذوب على النار شويه وتقلي فى الصوره الزبده شكلها بيفور وهو المقصود عشان نطير الماء الموجود فى الزبده اول لما الماء اللى فى الزبده ما يتبخر لون المزيج بيبتدي يتغير الشطاره انك تشيلى المزيج من على النار قبل درجه حرارته ما تتعدى 300 فهرنهيت طبعا الى عندهم ترمومتر بيساعد جدااا فى ضبط التوفى بعد ما يصل للون الى فى الصوره ابعديه عن النار وضيفى الفانيليا افردى التوفو بسرعه على ورقه زبد مفروشه فى طبق فرن وبسرعه ساويه لانه بيتشكل اسرع مما تتصورى رشى رقائق الشكولاته على التوفى وانتظرى ثوانى حتى تتمكن حراره التوفى من تذويب الشكولاته ثم افرديها بالمعلقه على وجه التوفى رشى الوجه باللوز المقشور والمحمص بالهنآ والعآفيه عليكم اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب pg,dhjd sv suh]jd 'vdri ulg hgj,tn hghd'hgn hgj,tn |
الكلمات الدليلية (Tags) |
طريقه, التوفى, الايطالى |
| |