LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
دلعي سفرتك حلوى بسكوت العيد.. حلويات العيد.. بسكوت الفانيلا.. بسكوت اليانسون.. بسكوت الزبيب.. بسكويت الفانيليا المقادير: كوب زبدة 2 كوب دقيق صفار 3 بيضات معلقة صغيرة فانيليا كوب سكر بودرة الطريقة : ننخل الدقيق و نحط علية 3/4 كمية السكر نضع الزبدة على الدقيق و نخلطهم كويس مع بعض لحد ما تشعرى ان الدقيق كله بقى فية زبدة نضرب بالشوكة صفار البيض مع الفانيليا ونضعهم على خليط الدقيق و نعجنهم كويس قوى بأيدنا وبسرعة علشان حرارة ايدك ما تزوبش الزبدة غطى العجينة بكيس نايلون و حطيها فى الثلاجة 3 ساعات تطلعيها من الثلاجة و تفرديها بالنشابة و تشكليها زى ما انتى عاوزة بقطاعة البسكوت او تعملى صوابع صغيرة و تلفيها على هيئة هلال او على هيئة دوائر و تضعيه فى صينية مدهونة خفيف وتدخلية فى فرن متوسط الحرارة لحد ما تلاقى لونة بقى اصفر دهبى علشان ما ينشفش منك و تقريبا حوالى 10 دقائق لما يطلع من الفرن وهو ساخن رشى علية بالمنخل باقى السكر اللى احنا شايلينة ( الربع كوب ) بسكويت اليانسون كوب زيت ، كوب سمن 8 بيضات + 2 صفار بيض 4/1 1 كيلو دقيق 2/1 1 كوب سكر بودرة 3 معالق كبيرة يانسون صحيح و محمص 1 معلقة شاى بيكنج بودر 1/2 معلقة شاى نشادر _ فانيليا الطريقة : فى الخلاط نضرب الاول الزيت شوية ثم نضع علية السمن و يضرب قليلا مع الزيت نضع عليهم السكر و يضرب نضيف البيض واحدة واحدة مع الفانيليا ونضربهم شوية اضع اليانسون و اضرب شوية اضع البيكنج بودر و النشادر على الدقيق اضيف الدقيق للمقدار و اخلط كويس بايدى كلة مع بعضة ادهن صينية بالزيت وابدء اعمل قطعة من العجينة على هيئة رغيف فينو و اترك مسافة فى الصينية بين كل رغيف و رغيف ادخلهم الفرن لحد ما يستوا فى حرارة متوسطة اطلعهم من الفرن و ابدء فى تقطيع كل رغيف بالعرض بالسكينة على هيئة شرايح رفيعة ارصص هذة الشرايح فى الصينية تانى و ادخلهم الفرن لحد ما يحمر وجهها بسكويت الزبيب باكو زبدة (113ج)الا معلقة 4 بيضات ربع كيلو دقيق معلقة صغيرة بيكنج بودر 100 جرام سكر زرة ملح زبيب الطريقة ننضف الزبيب ونغسله وننشفة نضرب الزبدة مع السكر لحد ما يبقوا زى القشدة ثم نضع البيض ونضرب كويس لحد ما يتخن الخلبط تقريبا ننخل الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويضاف الزبيب نضع الزبيب ثم نضيفهم الى المقدار نعجن العجينة شوية باليد لحد ما تتكون عجينة متجانسة نغطيها ونسيبها لمدة ربع ساعة نفرد العجينة ونقطعها مستطيلات وندهن وش العجينة بالبيض المضروب وندخلها فرن متوسط الحرارة مش اكتر من عشر دقايق وعيد سعيد م.ن اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب ]gud stvj; pg,n fs;,j hgud]>> pg,dhj hgthkdgh>> hgdhks,k>> hg.fdf>> hgud] |
الكلمات الدليلية (Tags) |
بسكوت, العيد, حلويات, العيد, بسكوت, الفانيلا, بسكوت, اليانسون, بسكوت, الزبيب |
| |