صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,681
افتراضي دلعي سفرتك حلوى بسكوت العيد.. حلويات العيد.. بسكوت الفانيلا.. بسكوت اليانسون.. بسكوت الزبيب..




دلعي سفرتك حلوى بسكوت العيد.. حلويات العيد.. بسكوت الفانيلا.. بسكوت اليانسون.. بسكوت الزبيب..

دلعي سفرتك حلوى بسكوت العيد.. حلويات العيد.. بسكوت الفانيلا.. بسكوت اليانسون.. بسكوت الزبيب..دلعي سفرتك حلوى بسكوت العيد.. حلويات العيد.. بسكوت الفانيلا.. بسكوت اليانسون.. بسكوت الزبيب..دلعي سفرتك حلوى بسكوت العيد.. حلويات العيد.. بسكوت الفانيلا.. بسكوت اليانسون.. بسكوت الزبيب..





بسكويت الفانيليا
المقادير:
كوب زبدة
2 كوب دقيق
صفار 3 بيضات
معلقة صغيرة فانيليا
كوب سكر بودرة
الطريقة :
ننخل الدقيق و نحط علية 3/4 كمية السكر
نضع الزبدة على الدقيق و نخلطهم كويس مع بعض لحد ما تشعرى ان
الدقيق كله بقى فية زبدة نضرب بالشوكة صفار البيض
مع الفانيليا ونضعهم على خليط الدقيق و نعجنهم كويس قوى
بأيدنا وبسرعة علشان حرارة ايدك ما تزوبش الزبدة
غطى العجينة بكيس نايلون و حطيها فى الثلاجة 3 ساعات
تطلعيها من الثلاجة و تفرديها بالنشابة و تشكليها زى ما انتى عاوزة
بقطاعة البسكوت او تعملى صوابع صغيرة و تلفيها على هيئة هلال او
على هيئة دوائر و تضعيه فى صينية مدهونة خفيف وتدخلية فى فرن
متوسط الحرارة لحد ما تلاقى لونة بقى اصفر دهبى علشان ما ينشفش منك
و تقريبا حوالى 10 دقائق لما يطلع من الفرن
وهو ساخن رشى علية بالمنخل باقى السكر اللى احنا شايلينة ( الربع كوب )



بسكويت اليانسون


كوب زيت ، كوب سمن
8 بيضات + 2 صفار بيض
4/1 1 كيلو دقيق
2/1 1 كوب سكر بودرة
3 معالق كبيرة يانسون صحيح و محمص
1 معلقة شاى بيكنج بودر
1/2 معلقة شاى نشادر _ فانيليا
الطريقة :
فى الخلاط نضرب الاول الزيت شوية
ثم نضع علية السمن و يضرب قليلا مع الزيت
نضع عليهم السكر و يضرب
نضيف البيض واحدة واحدة مع الفانيليا ونضربهم شوية
اضع اليانسون و اضرب شوية
اضع البيكنج بودر و النشادر على الدقيق
اضيف الدقيق للمقدار
و اخلط كويس بايدى كلة مع بعضة
ادهن صينية بالزيت
وابدء اعمل قطعة من العجينة على هيئة رغيف فينو
و اترك مسافة فى الصينية بين كل رغيف و رغيف
ادخلهم الفرن لحد ما يستوا فى حرارة متوسطة
اطلعهم من الفرن و ابدء فى تقطيع كل رغيف بالعرض بالسكينة
على هيئة شرايح رفيعة ارصص هذة الشرايح فى الصينية تانى
و ادخلهم الفرن لحد ما يحمر وجهها



بسكويت الزبيب

باكو زبدة (113ج)الا معلقة
4 بيضات
ربع كيلو دقيق
معلقة صغيرة بيكنج بودر
100 جرام سكر
زرة ملح
زبيب
الطريقة
ننضف الزبيب ونغسله وننشفة
نضرب الزبدة مع السكر لحد ما يبقوا زى القشدة
ثم نضع البيض ونضرب كويس لحد ما يتخن الخلبط تقريبا
ننخل الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويضاف الزبيب
نضع الزبيب ثم نضيفهم الى المقدار
نعجن العجينة شوية باليد لحد ما تتكون عجينة
متجانسة نغطيها ونسيبها لمدة ربع ساعة
نفرد العجينة ونقطعها مستطيلات
وندهن وش العجينة بالبيض المضروب
وندخلها فرن متوسط الحرارة
مش اكتر من عشر دقايق
وعيد سعيد
م.ن


اقرأ أيضا::


]gud stvj; pg,n fs;,j hgud]>> pg,dhj hgthkdgh>> hgdhks,k>> hg.fdf>> hgud]



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
بسكوت, العيد, حلويات, العيد, بسكوت, الفانيلا, بسكوت, اليانسون, بسكوت, الزبيب


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


دلعي سفرتك حلوى بسكوت العيد.. حلويات العيد.. بسكوت الفانيلا.. بسكوت اليانسون.. بسكوت الزبيب..

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 01:59 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO