LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
طريقة عمل طبخات يمي يم ملبن البندق جلاتين ملون..سفرة رمضان..مطيخ رمضان 1/2 لتر ماء 1/2 كيلو سكر 150جم عسل جلوكوز 75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء ملعقة صغير ملح ليمون 5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر الطريقة نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'vdrm ulg 'fohj dld dl lgfk hgfk]r [ghjdk lg,k>>stvm vlqhk>>l'do vlqhk hgfk]r [ghjdk lg,kstvm vlqhkl'do |
الكلمات الدليلية (Tags) |
ملبن, البندق, جلاتين, ملونسفرة, رمضانمطيخ, رمضان |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
| |