صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 19,010
افتراضي طريقة تجهيز طريقة الذ اطباق اكلات وجبات رمضانية طريقة خطوات تحضير عمل البراتا بالصور عجينة البراتا شهية




طريقة تجهيز طريقة الذ اطباق
 اكلات وجبات رمضانية طريقة خطوات تحضير عمل البراتا بالصور عجينة البراتا شهيةطريقة تجهيز طريقة الذ اطباق
 اكلات وجبات رمضانية طريقة خطوات تحضير عمل البراتا بالصور عجينة البراتا شهيةطريقة تجهيز طريقة الذ اطباق
 اكلات وجبات رمضانية طريقة خطوات تحضير عمل البراتا بالصور عجينة البراتا شهية

اكلات وجبات رمضانية طريقة خطوات تحضير عمل البراتا بالصور عجينة البراتا شهية
طريقة تحضير عمل البراتا مصورة بالصور رمضان طريقة عمل اشهى حلويات اكلات طبخات عصائر اطباق سفره حلى معجنات موالح شهر رمضان رمضانية اشهر الحلويات الرمضانيه مصرية جزائرية مغربية سعودية بالصور



السلام عليكم ورحمة الله وبركااتة

البراتا
وطريقة التحضير بالخطوات المصورة

أوّل شي نحضّر الحشوة واللي هي عبارة عن بطاطس مسلوقة ومهروسة مع جزر مبشور وفلفل أخضر مكعبات وبصل مكعبات وملح وبهارات وشطة وقليل من التوم وأهم شي الكاري اللي يعطي الحشوة النكهة الهندية بالإضافة للشطة الحارة <<<ممكن تضيفي للحشوة مكعب مرقة دجاج عشان تقوي النكهة بس ماهو اساسي
نشوح الخلطة ع الناس لمن تحسي ان المكونات اتجانست واستوت الخضروات ونتركها على جنب تبرد



ونبدأ نجهز العجينة واللي هي عبارة عن

4 أكواب ونصف دقيق
كوبين ماء
ملعقة صغيرة ملح <<< ممكن تزودي وتخففي حسب الرغبة


طبعا العجينة بتكون لينة جدا وتلصق بالايادي ، فلازم تحطي زيت في يدك بعد خلط المقادير وتعجني إلى أن تصبح سهلة العجن وما تلتصق في اليد ولا في الزبدية



ونتركها ساعة ترتاح ، وبعد الساعة نقطعها دوائر عشان نبدأ الحشو <<<< ممكن تتحكمي في الحجم حسب الرغبة



ناخد قطعة منها وطبعا رخامة المطبخ ويدي مدهونة تمام بالزيت عشان ما تلصق العجينة
وتبدأي تفرديها بيدك بحركات دائرية وطبعا لأن العجينة ارتاحت تمام وكمان هي لينة فعملية الفرد ما تحتاج غير اليد وبكل سهولة ومتعة تنفرد معاكي




عادي جدا لو حسيتي انها حصل فيها أخرام أو تقطيع صغير لأننا راح نلفها فما يفرق
وبعد الفرد نضع عليها الحشوة حسب الكمية اللي نرغبها



ونبدأ في عملية لف العجينة بدا الشكل



وبعدها نرجع نلفها بدا الشكل



ونلف كل كمية العجينة مع الحشوة اللي عندنا بنفس الطريقة



ونتركها ترتاح نصف ساعة





بعد مرور النص ساعة ناخد كل قطعة ونفردها



ونسوي كل قطعة من الجهتين على صاج مدهون بقليل من الزيت وساخن





وهذا شكل الخبز بعد ما استوى






فيكي تحطيها في كيس نايلون عشان تحتفظي بطراوتها
وممكن تحشيها بأي شي تاني جبن ، زعتر ، لحم
وممكن تكون سادة وتاكليها مع العسل مثلاً

م/ن


اقرأ أيضا::


'vdrm j[id. hg` h'fhr h;ghj ,[fhj vlqhkdm o',hj jpqdv ulg hgfvhjh fhgw,v u[dkm aidm ,[fhj vlqhkdm 'vdrm o',hj jpqdv



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
اكلات, وجبات, رمضانية, طريقة, خطوات, تحضير, البراتا, بالصور, عجينة, البراتا, شهية


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طريقة تجهيز طريقة الذ اطباق اكلات وجبات رمضانية طريقة خطوات تحضير عمل البراتا بالصور عجينة البراتا شهية

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 06:39 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO