LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
طريقة تجهيز اكلات يمي يم خبز الزبيب و القرفة.طريقة تحضير خبز بالزبيب والقرفة بالصور.مخبوزات الزبيب والقرفة.خبز خبز الزبيب و القرفة ممتاز للإفطار و العشاء و فى المدرسة مع الأولاد 3 و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل) 4 معالق صغيرة سكر 1 1/4 معلقة صغيرة ملح 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق زبدة 1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه 3/4 كوب ماء فاتر 2 معلقة صغيرة قرفة بودرة 3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى) 2 ملعقة قرفة بودرة بيضة نصف كوب عين جمل مجروش خشن للتزين ربع كوب سكر الطريقة امزجى المكونات الجافة مع بعض (الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح) امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية حطى العين جمل و الزبيب عليها و اعجنيهم معاها حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر لمدة ساعة او ساعةو نصف لما العجينة تخمر رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه اقسمى العجينة نصفين و افرديهم بالنشابة (الشوبك) قسمين متساوين افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين و سيبى معلقتين عشان الآخر افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة و غطيها بالسولفان كويس سبيها تخمر تانى ساعة سخنى الفرن 10 دقائق حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق حطى الرغيف عليها و اخبزيها فى حرارة 180 لمدة 20 دقيقة و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب 'vdrm j[id. h;ghj dld dl of. hg.fdf , hgrvtm>'vdrm jpqdv fhg.fdf ,hgrvtm fhgw,v>lof,.hj ,hgrvtm>of. hgrvtm'vdrm jpqdv fhg.fdf ,hgrvtm |
الكلمات الدليلية (Tags) |
الزبيب, القرفةطريقة, تحضير, بالزبيب, والقرفة, بالصورمخبوزات, الزبيب, والقرفةخبز |
| |