صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
مدير عام
 
تاريخ التسجيل: Oct 2021
المشاركات: 3,389
افتراضي طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة




طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة

طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة







البدايه
طبعاً في شراء السمك البوري



بداية من شراء السمك ...
كل ما كانت السمكه طازجه و حجمها أكبر كل ما كانت افضل لأنها بتكون سمينه و ده أفضل
للفسيخ



أنا بشتري السمكتين أكتر من كيلو و نصف بشويه .. و لو لاقيت
اكبر بيكون أفضل .. و الحجم ده للموجودين في الكويت غالباً تلاقوه في كارفور أو
جيان


إشتري السمك و أغسلي خياشيمه كويس جدا لمده لا تقل عن خمس إلي ستة
دقائق لكل سمكه تحت الماء إلى أن يصبح لون الخياشيم أبيض تقريباً


طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة





طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة



ده
شكل السمك بعد الغسيل و بعدها ندخل مرحلة التجفيف و دي بتاخد مش أقل من أربعه و
عشرين ساعه



لكن لا شمس و لا في البلكونه و لا الكلام ده خالص ...
بنجيب صينيه و نفرشها ورق ابيض علشان يمتص الماء اللي ممكن ينزل من
السمك


و طبعا كل كم ساعه بنغير الورق و نقلب السمك على جمب آخر
بحيث يتعرض من جميع جوانبه للهواء علشان ينشف



ده شكل السمك و هو لسه طازج بعد الغسيل طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة







و
دي صورته أثناء التنشيف
طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة



في
خطوه لازم نعملها أثناء التنشيف مرتين تلاته بين كل مره و مره عدة
ساعات



هتمسكي السمكه و تحطي في كل خيشوم منديل ورق و تمسكي الرأس
بمنديل تالت و تمسكي السمكه رأسها لأسفل و تضغطي عالرأس بشكل يضمن نزول أي سوائل
منها و طبعا بعد كده بنشيل المنديل من الخياشيم و نسيبه يكمل تنشيف عالصينيه مره
أخرى



المرحله دي زي ما قلت بتاخد يوم كامل او أقل بشويه .. أنا
بشتري السمك بالليل و أغسله و أسيبه يتنشف لتاني يوم .. الليل بيقضيه عالمكتبه قصاد
التكييف و طبعاً متغطي بقماشه خفيفه جداً

طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة





و
الصبح باخده يكمل تنشيف في المطبخ و شباك المطبخ مفتوح للتهويه لكن لام
تحافظي على انه يظل طول الفتره دي متغطي تماماً لضمان النظافه




و لما بينشف تماماً هتعرفيه من ملمسه بيبقى جاف تماماص من بره و
لونه يبيض كله و يبقى جامد مش طري زي ما كان طاج يعني السمكه تمسكيها من
الذيل تظل متماسكه بدون انثناء



و ممكن بالنهار بعد ما يمر
عليه الليل و قبل التمليح توقفي السمك فتره علشان لو فيه سوائل تنزل .. أنا بفتح
زجاجة ماء معدنيه من الأعلى و أضع فيها من أسفلها مناديل ورقيه علشان تمتص اي
قطرات تنزل منه و أضع فيها السمكه واقفه رأسها لأسفل



كده


طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة







و دي صورة السمك بيكون شكله كده بعد التنشيف تماماً

طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة

المرحله
الجايه مرحلة التمليح


قبل التمليح هنمسك السمكه من عند الديل و
نضغط عليها علشان تبقى طريه



هتضغطي عكس طبيعة الذيل .. يعني تضغطي
على الذي بشكل رأسي .. مش في اتجاه الرأس .. كأنك بتفرديه




بعد كده هنجيب الملح الخشن .. و ده برضه هتلاقيه في كارفور
في قسم الخضروات مش عارفه ليه بس هو موجود هناك



الكيس عباره عن
كيلو ملح مجروش أو خشن و هو مكتوب عليه انه ملح سعودي



دي
صورة الملح
طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة




بنستعمل
تقريباً ثلاثة ارباع الكيس . أو ثلثينه ... أول خطوه بنملأ الخياشيم تماماً لدرجة
انها تبقى مفتوحه و الملح لا يسمح لها بالإنغلاق



كده

طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة



و
نرص السمك رأس جمب ذيل . يعني خلف خلاف السمكه دي رأسها بجانب
ذيل التانيه



ثم نرش باقي الكميه التي سنستخدمها فوق و تحت و بجانب
السمك



كده



طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة



طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة



بكده
انتهى التمليح و تقفلي الكيس كويس جداً و كوني حريصه على عدم بقاء الهواء فيه و
لفيه في أكتر من كيس فوق بعض



أنا بلفه في حوالي سبعه او ثمانية
اكياس لضمان الحراره اولاَ و عدم دخول الهواء ثانياً



طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة





كده انتهت مرحلة التمليح و اللف و بدأت مرحلة الصبر



هتحطي اللفه المحترمه جداً دي في مكان جاف ( أنا بحطه في فرن البوتوجاز )
و تحرصي تماماً ان كل
فتره تقلبي اللفه من جانب لآخر



و ده علشان تضمني توزيع الملح .. و اللفه طبعاً هتحطيها في صينيه أو ما شابه علشان لو نزل منها ميه يبقى مش
تبهدل لك المكان او الفرن او كده



و بتسيبيها تقريباً خمسة ايام و
تفتحيها



أهم ما في الأمر هو تقليبها في اليوم ما لا يقل عن اربع او
خمس مرات .. يعني كل ما تفتكريها تفتحي الفرن و تقلبيها علشان الملح يتوزع
تماماً



المرحله الجايه بقى .. مرحلة البكاء من فرط
اللذه



طبعاً المفاجأه إني عملت فسيخ دي لوحدها كانت بالنسبه لي في
أول مره عملته كانت فوق الوصف


لكن بعد كده الموضوع هيبدأ
يبقى طبيعي و سهل



دي صورة الغدا إنهرضه و إتفضلوا
معانا



الفسيخ قبل ما نفتحه و ده لونه بيكون ابيض و لامع و ده معناه
انه الحمد لله آمن و نظيف

طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة






الصور
دي بقى قبل ما نقضي عليه مباشرة


طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة





*******



طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة


التجربه مش صعبه أبداً .. هي تخوف في الأول لكن النتائج إن شاء الله مضمونه



يا ريت اللي يجرب يقول لنا أخباره إيه



و هنا و صحه مقدماً و كل شم
نسيم و الجميع بخير

تحياتي



اقرأ أيضا::


'vdrm ulg hgtsdo hgfg]d td hgfdj fhgw,v ,o',m fo',m hgfg]d hgfdj hgtsdo fhgw,v fo',m



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
وخطوة, البلدي, البيت, الفسيخ, بالصور, بخطوة, طريقة


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


طريقة عمل الفسيخ البلدي في البيت بالصور وخطوة بخطوة

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 01:50 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO