صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 18,816
افتراضي عمل وصفة يمي يم عمايل ايديا معجنات لذيذة,القرقش,معمول شعبي,اصناف عربية,المطبخ العربي




عمل وصفة يمي يم عمايل ايديا
 معجنات لذيذة,القرقش,معمول شعبي,اصناف عربية,المطبخ العربيعمل وصفة يمي يم عمايل ايديا
 معجنات لذيذة,القرقش,معمول شعبي,اصناف عربية,المطبخ العربيعمل وصفة يمي يم عمايل ايديا
 معجنات لذيذة,القرقش,معمول شعبي,اصناف عربية,المطبخ العربي

معجنات لذيذة,القرقش,معمول شعبي,اصناف عربية,المطبخ العربي
معجنات لذيذة,القرقش,معمول شعبي,اصناف عربية,المطبخ العربي,
عجائن شرقية, معمول الشاهي


المقادير

نص كيلو دقيق
كوب ماء دافيء للعجن
كيس لبن نيدو الصغير ابو جنية ده
معلقتين خميرة فورية صغيرة
كوب زبدة صفرااا
معلقة صغيرة ملح
3 ملاعق كبار سكر (اختياري )ممكن تقلليهم لو مش عايزاه مسكر بس انا بحبه مسكر شوية
معلقتين سمسم
معلقتين ينسون ( اختياري) اصل بحب طعمه بيدي نكهه حلوة
معلقة كبيرة بكنج بودر

ندخل علي الطريقة
نحط كل المكونات الجافة علي بعض
(الدقيق السمسم الينسون الملح البكنج بودر والللبن البودر)

وفي كوب ماء دافيء نضع الخميرة والسكر وندوبهم ونترك الخميرة تعمل
وهتعلي ويكون ده شكلها

نضع الخميرة والزبدة تكون مش مقدوحة تكون سايحة فقط
نضعهم علي الدقيق ونعجن كويس


هتلاقي العجينة مش بتلزق في ايديك
وهقولك علي تكتين جامدين جدااا
لو لقيتي العجينة بتلزق في ايديك زودي دقيق
لو لقيتيها ناشفة زودي زبدة او شوية مية دافين
انا بحب استخدم العجين عالطول بيكون اسهل في تشكيلة من لما يخمر
كنت دايما بعمل القراقيش الطويلة المرة دي حبيت اغير وعملت الشكل النص دايرة

اعمل دايرة واقسمها من النص
وارص في الصينية


ده شكلهم لما اترصو وابدأ بالشوكة انقشه بسيط
دي صينية صغيرة لباقي العجينة


اسيبهم يخمرو في مكان دافيء ساعتين
ده شكلهم بعد ماخمروا


ادخلهم الفرن علي درجة 200 لمدة نص ساعة علي حسب فرنك
اول ميحمر من تحت اطفي علية واشغل الشواية
بس انا مشغلتش الشواية هنا لان حبيت المرة دي اخليه فاتح ابني كان طالبة كدة

دي صورة من جوة الفرن شوفوا عشان خاطر عيونكم
من قلب الحدث مباشرة



وده لما خرج من الفرن
شوفوا شكلها من تحت لونها جميل ازاي



وده شكلها من جوة مقرمشة وبتدوب في الاكل دوب


اقرأ أيضا::


ulg ,wtm dld dl ulhdg hd]dh lu[khj g`d`m



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
معجنات, لذيذةالقرقشمعمول, شعبياصناف, عربيةالمطبخ, العربي


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


عمل وصفة يمي يم عمايل ايديا معجنات لذيذة,القرقش,معمول شعبي,اصناف عربية,المطبخ العربي

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 10:14 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO