LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
مقادير وطريقة وصفه ن مطبخي طريقة عمل وطبخ الترمس بالصور _ طريقة عمل وطبخ الترمس _طريقة طبخ الترمس اليوم جيبالكم مش اكلة ولا طبخة هو شئ من المقبلات او المسليات او التسالي زي الب او الفصفص او الفول السوداني هو الترمس بكسر التاء مش بضمها يعني مش الترمس الخاص بالشاي والقهوة واحنا عندنا بمصر الترمس من الاساسيات في الصيف والاعياد ياسلام علي الترمس وانت بتتمشي علي كرنيش النيل ولا كورنيش اسكندرية في الصيف باليمون والملح وفي الجنينة ياسلام روعة المهم اولا احنا بنشترية من عند العطار او من السوبر ماركت يعني انا شرياه من كارفور بيكون معبأ في اكياس الكيس حوالي كيلو بتلقية في منطقة التوابل او اسألي علية البائع اللي بيبع التوابل في السوبر ماركت وعلي فكرة في منه الحلو والمر بس هنا انا لقيت الحلو وده بيتاكل على طول بعد السلق اما المر لازم غيري علية يومين او تلاتة بعد السلق والمر مفيد جدا لمرضي السكر اولا بنجيب الترمس وننقية ونغسلة وبعدين ننقعة ليلة كاملة يعني من بليل للصبح ودي الصورة وفي الصبح هتلقية زاد الضعف او اكتر يعني لو كيلو هتلقيه حوالي 2 كيلو ودي الصورة بعد ماتنقع ليلة كاملة وعلي فكرة لازم لازم يتنقع ليلة علشان ما يغبش في السلق يعني لو منقعتهوش ممكن يقعد طول اليوم يتسلق وبعدين في الصبح بنغير المية وبعدين نحطة في حلة ونسلقه علي النار حوالي ساعتين او ساعتين الا ربع وممكن اقل يعني كل شوية شوفية وطلعي حبة واتفحصيها لو استوت يبقي خلاص اطفي علية النار ودي صورتة بعد ما استوي وبعدين لما يبرد غيري علية المية وعلي فكرة ماترميش ماية السلق حلوة قوي للشعر اغسلي بها شعرك ممتاز وحطي علية ماح وكمون وليمون وممكن تحطي علية ماية وملح وتحفظية في التلاجة بيقعد فترة كبيرة وبالهنا والشفا واتمني منكم دعوة حلوة بظهر الغيب اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب lrh]dv ,'vdrm ,wti k l'fod 'vdrm ulg ,'fo hgjvls fhgw,v ,'fo hgjvls |
الكلمات الدليلية (Tags) |
طريقة, وطبخ, الترمس, بالصور |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
| |