صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو مميز
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 19,066
افتراضي مقادير وطريقة وصفه يمي يم من مطبخي خبز الحلاوة و الشكولاتة،طريقة عمل عجينة الخبز الغربية بالصور،مخبوزات غربية شهية




مقادير وطريقة وصفه يمي يم من مطبخي
 خبز الحلاوة الشكولاتة،طريقة عمل عجينة الخبز الغربية بالصور،مخبوزات غربية شهيةمقادير وطريقة وصفه يمي يم من مطبخي
 خبز الحلاوة الشكولاتة،طريقة عمل عجينة الخبز الغربية بالصور،مخبوزات غربية شهيةمقادير وطريقة وصفه يمي يم من مطبخي
 خبز الحلاوة الشكولاتة،طريقة عمل عجينة الخبز الغربية بالصور،مخبوزات غربية شهية



خبز الحلاوة و الشكولاتة

هو نوع من المخبوزات الغربية
ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية
ولكن أحد عشاق الخبز و هو من اصل
غربىاضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة
الإسم الأصلى لهذا الخبز
البابكا









الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير

ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد







فانيليا
بشر ليمونة



للتزين

بيضة مخفوقة


للحشو


1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع
1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط


رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)








امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات










قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)


افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف


لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول


شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة


غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة


سخنى الفرن
اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة


حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة


طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك


ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام


سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم


تقدم دافئة و ليس ساخنة











6 اكواب دقيق 2 باكتة خميرة فورية 3/4 كوب سكر 3 بيض فى درجة حرارة الغرفة 1 1/3 كوب حليب دافىء 1/2 معلقة ملح 14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة


اقرأ أيضا::


lrh]dv ,'vdrm ,wti dld dl lk l'fod of. hgpgh,m , hga;,ghjmK'vdrm ulg u[dkm hgof. hgyvfdm fhgw,vKlof,.hj yvfdm aidm hga;,ghjmK'vdrm u[dkm hgof. hgyvfdm fhgw,vKlof,.hj yvfdm



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
الحلاوة, الشكولاتة،طريقة, عجينة, الخبز, الغربية, بالصور،مخبوزات, غربية, شهية


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


مقادير وطريقة وصفه يمي يم من مطبخي خبز الحلاوة و الشكولاتة،طريقة عمل عجينة الخبز الغربية بالصور،مخبوزات غربية شهية

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 05:34 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO