صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,987
افتراضي اكلة من صور حب طريقة عمل قلقاس باللحم ، افضل طريقة قلقاس باللحم




اكلة من صور حب طريقة عمل قلقاس باللحم افضل طريقة قلقاس باللحماكلة من صور حب طريقة عمل قلقاس باللحم افضل طريقة قلقاس باللحماكلة من صور حب طريقة عمل قلقاس باللحم افضل طريقة قلقاس باللحم



افضل طريقة قلقاس باللحم , طريقة عمل قلقاس باللحم









المقاديييييييييييير:


1\2 كيلو لحمه


كيلو قلقاس وياريت تكون واحده بس * بمعنى واحده زنة كيلو* وتكون بنتوئات او تقولى للبياع قلقاس نتايه

علشان تستوى اسرع

2 حزمة سلق و2 حزمة كسبره خضرا

عدد 4 فصاص توم مفري ومعاه ملح وشطه وكسبره ناشفه

بصله صغيره ومبشوره

5 كوب شوربه

عصير نصف ليمونه

1\2ملعقة فلفل اسود او ابيض



4 ملاعق كبيره سمن بلدى



2ملعقة سمن نباتى و2 ملعقه زيت


الطريقه:



نقطع اللحم مكعبات صغيره جدا ثم نضع عليه بصله مبشوره ونصف ملعقة الفلفل الأسود او الفلفل الأبيض

ثم نضعها فى الثلاجه لمدة ساعتين




ثم نقشر القلقاس








ثم نقطع القلقاس مكعبات صغيره ونضعه فى طبق به ماء مغلى








نقطع ورق السلق وورق البقدونس ونضعه فى دورق الخلاط ومعه 2كوب ماء وامزجهم مع بعض









اصفى ورق السلق والكسبره بالمصفا على الشوربه








احضر اللحم من الثلاجه واشوحها فى طاسه بها 2ملعقه سمن نباتى ثم اركنها على جنب

تشوح لمدة4 دقاق مع التقليب المستمر حتى لاتفقد


اللحمه الميا الموجوده فيها وتنشف








اصفى القلقاس من الميا المغليه بعد ساعه مثلا فى مصفاه واغسله بميا سخنه وبعدين اعمله مفاجآه واغسله بميا بارده ههههههه

اضع ملعقة سمن و2 ملععقة زيت زره او زيت زيتون او اى زيت تفضليه فى حله واضع فيه مكعبات القلقاس






واشوحه اربع او خمس دقائق





اضع عليه الشوربه الموضوع عليها مياه السلق والكسبره المصفاه




ثم نضع عصير الليمون على الشوربه ودى افتكاسه امنع بيها تكون اى خيوط للقلقاس








نضع اللحم المشوح على القلقاس ونقلبهم مع بعض ثم نتركهم





وعندما ينضج القلقاس نطفى البتوجاز


نضع طاسه على النار ونضع فيه السمن البلدى ثم نآخذ السلق والكسبره الموجوده فى المصفا ثم نضغط عليهم بمعلقه او بالأيد



ثم نضعهم على التوم المفرى ونضع الخليط كله فى الطاسه






ثم نقلبهم بالمعلقه




نقلبهم حتى يصبح لونهم اقرب الى اللون الزيتى وينشفو ويصبح شكلهم كما فى الصوره








ثم نضع الطشه المكونه من الكسبره والتوم والسلق على القلقاس الناضج







ثم اغرفها فى طبق واقدمها ساخنه


اقرأ أيضا::


h;gm lk w,v pf 'vdrm ulg rgrhs fhggpl K htqg



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
طريقة, قلقاس, باللحم, افضل, طريقة, قلقاس, باللحم


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


اكلة من صور حب طريقة عمل قلقاس باللحم ، افضل طريقة قلقاس باللحم

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 05:59 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO