#1
| |||
| |||
عزومتي في صور حب الممبار ، كيفيه عمل الممبار جيبالكم وصفة كتير بتجنن الممبار المقادير : كيلو ممبار- 3 بصلات- شبت مقطع صغير - بقدونس مقطع صغير - ك***ة خضراء مقطعة صغير- ملح - فلفل - كمون- 3 طماطم كبيرة- 3كوب ارز- شطة ( لو عوزاة حراق )- 2 ملعقة سمن اولا :طريقة تنظيف الممبار - اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و على الوش التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل. الحشوة: - نغسل الارز،نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والك***ة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى - فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج - يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت و بالهنا والشفا اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب u.,ljd td w,v pf hgllfhv K ;dtdi ulg |
الكلمات الدليلية (Tags) |
الممبار, كيفيه, الممبار |
| |