صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

اسهل طبق طريقة كتير بتجنن لكبيبه ، كيفيه عمل الكبيبه

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,987
افتراضي اسهل طبق طريقة كتير بتجنن لكبيبه ، كيفيه عمل الكبيبه




اسهل طبق
 طريقة كتير بتجنن لكبيبه كيفيه عمل الكبيبهاسهل طبق
 طريقة كتير بتجنن لكبيبه كيفيه عمل الكبيبهاسهل طبق
 طريقة كتير بتجنن لكبيبه كيفيه عمل الكبيبه



جيبالكم وصفة كتير بتجنن



الكبيبه (للقلي والشوي والصينيه)
المقادير:
1 كيلو لحم مفروم ناعم ( 3 أدوار بالمفرمه )+1 كيلو برغل +2 بصله متوسطه +1 ملعقه صغيره من كل من فلفل أسود - قرفه - بهار - كمون ونخلطهم+2 ملعقه صغيره ملح+حوالي ربع كيلو لحم مفروم ( خشن ) مقلي بالزبده ومتبل بالملح والفلفل والبهار
بصله كبيره مقطعه بالسكين لقطع صغيره ومقليه بالزيت ( لونها بني فاتح )+صنوبر محمر بالزيت ( إختياري )+شرائح رقيقه من الليه أو الدهن لحشو الكبه المشويه متبله بالبهارات والملح والقرفه
الطريقه
ننقي البرغل ونغسله وننضفه من أي شوائب .. وننقعه في ماء بارد حوالي نص ساعه +نعصره جيدا ونفرده علي فوطه ليتخلص من الماء الزائد+نفرمه بالمفرمه مع البصل ثلاثة أدوار حتي نطمئن بأنه أصبح ناعم جدا ،ندعكه باليد كويس ،نقسم كيلو اللحم أربعة أربع،نأخذ ربع كيلو لحم مفروم ونعجنه مع البرغل ونكون عجينه ،نقسم العجينه ثلاثة أقسام للقلي ثلث العجينه نضيف عليها بهارات مخلوطه وملح - للشوي ثلث العجينه الثاني نضيف أليها نصف كيلو لحم + بهارات وملح - للصينية ثلث العجينه التالث نضيف إليه ربع كيلو لحم مفروم + بهارات وملح
بالنسبه للكبيبه المقليه.. نعجن كبيبة القلي كويس ونضيف القليل من الماء البارد إلي أن تتكون عجينه متماسكه وطريه ليسهل تشكيلها .. ونقسمها قطع في حجم البيضه .. نرق الكبيبه ونجوفها من الداخل ونحاول نخلي الغلاف رقيق بقدر الإمكان ونحشيها بالبصل واللحم المقليين وممكن الصنوبر أيضا .. المهم يكون حشو قليل أي حوالي نصف الفراغ داخل الكبه .. بعد الفراغ من تشكيل كل الكميه .. نقليها في زيت ساخن يغطيها أو نحفظها في الفريزر لحين الإستعمال
بالنسبه للكبيبه المشويه ..نعجن اللحم مع البرغل .. والنوع ده من الكبيبه اللحمه فيه أكتر من البرغل للتشكيل نقسم الكميه لقطع في حجم البيضه .. ونرقها دائره ونحشيها بالدهن أوالليه .. ثم نفرد قطعه ثانيه ونضعها علي الأولي ونغلقها جيدا .. وبكده تكون جاهزه للشوي إما في مقلايه تيفال مدهونه بالزيت أو في شواية الفرن أو الأجمل علي الفحم
الكبيبه بالصينيه ..
ندهن صينيه حرفها واطي بالسمنه ونفرد أقل من نصف العجينه ونبططها لإرتفاع حوالي 1 سم .. نضع اللحم المفروم المقلي والصنوبر .. ثم نفرد باقي العجينه علي كيس نايلون بمقاس صينية الكبيبه .. ونحاول قلبها فوق الصينيه .. أو نفرد قطعه قطعه علي باطن اليد ونحاول بالطريقه دي تغطية الصينيه .. المهم نجهز الصينيه بحيث تكون الطبقه السفلي أقل من العليا .. ونرسم عليها خطوط كالبقلاوه لكن غير عميقه .. ونضع حوالي ملعقتين سمن ونعمل حفره صغيره في وسط الصينيه لتجميع السمن فيها وتوزيعه من القاع نخبزها .. بعد الخبز نسكب باقي السمن منها ونغطيهاحالا حتي تبقي طريه ..


اقرأ أيضا::


hsig 'fr 'vdrm ;jdv fj[kk g;fdfi K ;dtdi ulg hg;fdfi ;jdv fj[kk g;fdfi ;dtdi



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
طريقة, كتير, بتجنن, لكبيبه, كيفيه, الكبيبه


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


اسهل طبق طريقة كتير بتجنن لكبيبه ، كيفيه عمل الكبيبه

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 07:40 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO