LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
اشهى الاكلات بسبوسه بالكاجو , طريقه ولا اسهل لعمل بسبوسه بالكاجو كيف حالكم بنات ؟؟ إن شاء الله تكونو بألف خير حبيت اليوم اجيبلكم طريقة وصفة كتير حلوة وجنان وهي طريقة عمل بسبوسه بالكاجو مقاديرنا هتكون سميد وبيكنج بودر وفانيليا وجوز هند وزبادى وقشطه وسمنه 3كوبايات سميد 2علبه ذبادى 1علبه قشطه 1كوب سكر نص كوب جوز هند ملعقه سمنه كبيره باكو بيكنج بودر ملعقه صغيره فانيليا الطريقه الطريقه:نخلط كل المكونات الجافه مع بعضها طبعا بنقلب جوز الهند كويس بس أنا حبيت أبين أنو كتير حوالى نصف كوب وبعد كدا نخلط كل المكونات السايله مع بعض زبادى وقشطه وسمنه وبعد نزود المواد جافه شويه بشويه اللى فيها طبعا البيكنج بودر والفانيليا ونضيف شويه بشويه لحد ما يجهز الخليط يعنى تبقى صلبه الى حد ما ودا الخطا اللى انا كنت دايما اقع فيه كنت بعملها سايله جدا عشان كدا طبعا عمرها ما اتظبطت معايا المهم نفرده فى الصنيه بتاعتنا أنا من عشاق الكاجوووووو عشان كدا اخترته ندخلها الفرن الساخن المهم لما تستوى هيبق ناقص حاجه مهمه المفروض تكون معموله دلوقتى وساخنه بس أنا هقولكوا على طريقه جديده بصراحه مش فاكره شفتها فين ولا حتى اسم اللى عملها المهم هى طريقه حلوه جدا للعسل طبعا عندنا كوب سكر وكوب ماء وفانيليا وزعفران اولا نحط السكر لوحده على نار متوسطه مع التقليب باستمرار هيعمل تكتلات كدا وبعد شويه هيبقى كدا لما تقريبا معظم السكر يدو الما يوصل للمرحله دى هنضيف عليه كوب ماء مذاب فيه نص ملعقه صغيره زعفران اول ما نحط الماء هيشكل كتله كبيره وبعدي هتبدا الكتله تفك أول ما الكتل دى تدوب تماما معناه ان العسل بقى جاهز أنا من باب الاطمئنان بزود دقيقتين فى حاجه كمان صغيره بضيفها للسكر بطحن ملعقه كاجو لحد ما تبقى بودره وأضيفها أديته طعم وريحه جنان وبعدين أضيفه على البسبوسه بس ذى ما قولنا الاتنين يبقوا سخنين وبالهنا اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب hain hgh;ghj fsf,si fhg;h[, < 'vdri ,gh hsig gulg fhg;h[, 'vdri |
الكلمات الدليلية (Tags) |
بسبوسه, بالكاجو, طريقه, اسهل, لعمل, بسبوسه, بالكاجو |
| |