صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,965
افتراضي احلى طبق طريقة عمل الشركسية , طريقة مرة روعة لعمل الشركسية من مطبخى




احلى طبق طريقة عمل الشركسية طريقة مرة روعة لعمل الشركسية من مطبخىاحلى طبق طريقة عمل الشركسية طريقة مرة روعة لعمل الشركسية من مطبخىاحلى طبق طريقة عمل الشركسية طريقة مرة روعة لعمل الشركسية من مطبخى



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جايبالكم انهاردة طريقة الشركسيه وهي اكله راقيه تصلح للعزومات
المقادير:


ك وراك فراخ
1 جزرة مقطعه حلقات
1 طماطماية صغيرة
1 بصلة كبيرة مبشورة
1 بطاطس صغيرة
مستكة - حبهان - ورق لاورا - جنزبيل

زبدة


5 وحدات توست طري
نصف كوب عين جمل محمص ومجروش
كريمة لباني وقليل من اللبن
بصله صغيره مقطعه مكعبات
نص فص ثوم ممفروم
كسبرة ناشفه
بابريكا

بقدونس وعين جمل للتزين

الطريقة:

بعد غسل الفراخ جيدا بالدقيق ونقعها في ملح ولمون وخل وتشطف

نضع في حلة السلق زيت ونشوح البصل والحبهان

ثم نضيف عليه الوراك ونشوحها حتي تحمر

نضيف المستكه وبعد ما تسيح نضيف ماء السلق(ويكون مغلي)

نضيف ورق الاورا والجنزبيل والجزرة والبطاطس والطماطم

ونتركها حتي النضج


لعمل صوص الشركسيه(سر الاكله)

ناخذ حوالي نصف كوب او اكثر من الشوربة ونضعها علي التوست ونتركة نصف ساعه

ثم نضرب التوست وعين الجمل المجروش في الخلاط حتي يتكون صوص سميك

نشوح البصلة الصغيرة والثوم في زبدة وزيت وعندما يدبل البصل نضيف الكسبرة الناشفه ونشوحهم

نطفي الخليط بقليل من الشوربه

ثم نضيف خليط التوست والجوز

ونضيف عليه الكريمة واللبن

ثم نضيف البابريكا ونتركه يغلي قليلا


ثم نقوم بعمل الارز المفلفل
كوب رز مصري
كوب ونصف من الشوربة
فلفل _ملح
زبدة
نصف ليمونه

نشوح الارز في الزبدة حتي يفلفل ونبهره
نضيف الشوربة المغليه
وعصير الليمونه



نقوم بنزع الجلد والعظم من الفراخ ونقطعها ونشوحها في زبدة ونضيف اليها البابريكا ونطفي عليها ثم نضيف البقدونس ونقلب

تقدم بوضع طبقة من الارز ثم نضع عليه قليل من صوص التوست وعليها الفراخ ثم نضع عليها قليل من صوص التوست ورشة بابريكا وجوز مجروش

وتوضع بقيت الصوص في طبق منفصل يزين بالجوز والبقدونس

وبالهنا والشفا


اقرأ أيضا::


hpgn 'fr 'vdrm ulg hgav;sdm < lvm v,um gulg lk l'fon hgav;sdm 'vdrm



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
طريقة, الشركسية, طريقة, روعة, لعمل, الشركسية, مطبخى


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


احلى طبق طريقة عمل الشركسية , طريقة مرة روعة لعمل الشركسية من مطبخى

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 10:23 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO