صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

وصفة من ابتكاري طريقه تحضيرالكرواسو ، مكونات الكرواسو

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,870
افتراضي وصفة من ابتكاري طريقه تحضيرالكرواسو ، مكونات الكرواسو




وصفة من ابتكاري طريقه تحضيرالكرواسو مكونات الكرواسووصفة من ابتكاري طريقه تحضيرالكرواسو مكونات الكرواسووصفة من ابتكاري طريقه تحضيرالكرواسو مكونات الكرواسو



طريقه تحضيرالكرواسو ، مكونات الكرواسو ، مقادير صنع الكرواسو

* المقادير:
260 جرام دقيق حوالي 2 كوب مش مليانين
165 جرام زبده . .تقسم 3 أجزاء 25 جم و الجزء الباقي نصفين 70 جم و 70 جم
50 جرام سكر حوالي ملعقتين ونصف
نصف قطعة خميره..حوالي 15 أو20 جرام
لبن 85 مل
بذرة ملح
50مم ماء.تقريبا نصف كوب
دقيق حوالي 6 ملاعق للشغل..
* التحضير:
1- خميره في ملعقة ميه دافيه وشوية سكر ونتركها تتخمر
2- نضع السكر+الملح+ 2 ملعقة لبن …….وندوبهم
3- ونضع اللبن الباقي + 25جم زبده +50مم ماء على النار لحد ما الزبده تسيح


ونضع فوقهم ا الخطوه رقم..2..(السكر و الملح الدايبين في اللبن)
4- نعجن بيهم الدقيق كويس ونضيف الخميره أيضا ونعجنهم كويس
ونتركها لتتخمر في مكان دافئ. ساعه تقريبا
5- بعد كده نجيب الحاجه الخشبه اللي هنفرد عليها العجينه
ونغطيها بورقة زبده ونلزقها
6- وبعدين نرش عليها دقيق ونفرد العجينه عليها ونرش عليها شويه دقيق
7- ونغطيها ونحطها في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو في الثلاجه لمدة ساعه
8- وبعد كده نلمها بايدينا ونفردها عادي تاني بالدقيق و بيكون تحتها دقيق
9-وبنحضر 70 جم الزبده بتكون بره الثلاجه قبلهابحوالي 20 دقيقه
أو نصف ساعه المهم انها بتبقي سايحه شكل الكريمه كده
ونفردها على العجينه بسكينه مثلا ..زي ما تحبي
ومنجبش الزبده على الحروف..
10- نطبقها ونرش عليها شويه دقيق ونغطيها
ونضعها في الفريزر لمده20 دقيقه أو في الثلاجه لمده ساعه
ونجيبها من الثلاجه ونفردها ونضع الزبده الباقيه ونطبقها
ونرش عليها دقيق ونضعها في الثلاجه لمدة ساعه
أو في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو نصف ساعه
ونطلعها من الثلاجه ونفردها بالدقيق بردو عادي ونقطعها ونبتدي نشكلها حسب الرغبه
وقطعناه مثلثات .. بنضع المربي قريب من قاعدة المثلث
بنلف المثلث من جهة القاعده الى ان نصل الى قمة ويبرم علي شكل كرواسون
ونحشيها أما مربه أو عجوه زي ما تحبي ونتركها لترتفع
وبعدين نجيب صفار بيضه ونضع عليها ملعقة ماء ونقلبهم
وندهن .. وش الكرواسون بفرشه
الطبخ:
تدخل فرن علي درجة حرارة 200 لمدة 20 دقيقة او حتي اكتساب اللون الدهبي

ارجو ان ينال ذائقتكم الرفيعة


اقرأ أيضا::


,wtm lk hfj;hvd 'vdri jpqdvhg;v,hs, K l;,khj hg;v,hs, jpqdvhg;v,hs, l;,khj



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
طريقه, تحضيرالكرواسو, مكونات, الكرواسو

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


وصفة من ابتكاري طريقه تحضيرالكرواسو ، مكونات الكرواسو

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 09:04 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO