صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو مميز
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 8,069
افتراضي خبرة ماما في المطبخ اتعلمى طريقة عمل قرنبيط كرسبي ، قرنبيط كرسبي كتيز طعمة




خبرة ماما في المطبخ اتعلمى طريقة عمل قرنبيط كرسبي قرنبيط كرسبي كتيز طعمةخبرة ماما في المطبخ اتعلمى طريقة عمل قرنبيط كرسبي قرنبيط كرسبي كتيز طعمةخبرة ماما في المطبخ اتعلمى طريقة عمل قرنبيط كرسبي قرنبيط كرسبي كتيز طعمة



اليوم جايبالكم اكلة كتير سهلة وبسيطة

اتعلمى طريقة عمل قرنبيط كرسبي ، قرنبيط كرسبي كتيز طعمة
النهاردة يا اخواتي عملت قرنبيط كرسبي لذيذ ومقرمش

طبعا انا عارفة انكم اساتذة فيه لكن كمان عارفة انه مشاكله بعد اكله اكتر

عشان كده دايما وانا بسلقه باخد نصف حزمة البقدونس مع معلقة صغيرة كمون وملح لييييييييييه؟؟؟؟؟؟؟؟

لان البقدونس بيمتص الغازات الموجودة في القرنبيط وبتسبب انتفاخ

وان شاء الله تستمتعوا باكله

اول حاجة بسلقه من 7 ل 10 دقايق مع البقدونس والكمون وملح



وطبعا التتبيلة العادية
ملح وفلفل وربع معلقة كمون +4 فص توم كبير +1 طماطم صغيرة +فلفل احمر رومي

4 معالق دقيق +رشة زعتر + خضرة بقدونس وشبت وكزبرة

+4 بيض وماء قليل للخلط اقل من ربع كوب

كل ده بنطحنه في الخلاط ما عدا الخضرة بنضيفها اخر حاجة

بعد طحن المكونات بضيف الخضرة المقطعة كده



وطبعا نضع القرنبيط فيها نصف ساعة



ده بقي عيش فينو عادي طحنته في الكبة خشن شوية مش ناعم

وبعد كده بدخله الفرن ينشف ربع ساعه

مش بحمصه بنشفه فقط كده وبضيف له رشة ملح وفلفل وزعتر وقرفة او بهارات وشطه عشان الطعم




وهنا نصفي القرنبيط كويس من الخلطة

عشان ما يعجنش من جوه تصفوه من الخلطة كويس

واغلف القرنبيط بالبقسماط كده




وممكن ببقسماط جاهز زي ده





بعد التغليف كويس جدا بالبقسماط ندخله الفريزر

اقل حاجة نصف ساعة او ساعة يتماسك
دا كلامى
[ انا مش حطيته فى التلاجة عملته على طول ]
ولما تحطيه فى البقسماط وتطلعيه حطى كل حاجة
لوحدها ومتحطيهاش فوق بعض وتهدى النار عليه وانتى بتقليه .



وده شكله بعد التحمير لان الفينو خشن

كان بيقرمش جدااااااا





قدمته مع بطاطس وسلطة طحينة




[ انا مش حطيته فى التلاجة عملته على طول ]
ولما تحطيه فى البقسماط وتطلعيه حطى كل حاجة
لوحدها ومتحطيهاش فوق بعض وتهدى النار عليه وانتى بتقليه .
بس بصراحة يا بنات أنا عملته كان رووووعة
ومسحوا الطبق كله وكنت عملاه على العشا واتعشينا بيهونمنا بعدها ولا عمل انتفاخ ولا حاجة .


اقرأ أيضا::


ofvm lhlh td hgl'fo hjugln 'vdrm ulg rvkfd' ;vsfd K ;jd. 'ulm 'vdrm



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
اتعلمى, طريقة, قرنبيط, كرسبي, قرنبيط, كرسبي, كتيز, طعمة

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


خبرة ماما في المطبخ اتعلمى طريقة عمل قرنبيط كرسبي ، قرنبيط كرسبي كتيز طعمة

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 06:17 AM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO