صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,987
افتراضي جربي ومش هتندمي الرز الهندى من مطبخى تعالو , مفيش ألذ من كده




جربي ومش هتندمي
 الرز الهندى من مطبخى تعالو مفيش ألذ من كدهجربي ومش هتندمي
 الرز الهندى من مطبخى تعالو مفيش ألذ من كدهجربي ومش هتندمي
 الرز الهندى من مطبخى تعالو مفيش ألذ من كده



المقادير :


نصف‏ ‏كيلو‏ ‏أرز‏ ‏باسمتي‏ ‏
‏بصلة‏ ‏مفرية‏ ‏
‏حبة‏ ‏طماطم‏
‏‏ملعقة‏ ‏كبيرة‏ ‏زيت‏ ‏زيتون‏
‏‏كبش‏ ‏قرنفل‏
‏‏قرفة‏
‏‏ملعقة‏ ‏صغيرة‏ ‏كمون‏
‏‏ملح‏
‏‏قليل‏ ‏من‏ ‏الزعفران‏
‏‏هيل‏
‏ضعي‏ ‏الزعفران‏ ‏في‏ ‏كوب‏ ‏من‏ ‏الماء‏ ‏الفاتر‏ ‏حتي‏ ‏يكتسب‏ ‏الماء‏ ‏لونا‏ ‏أصفر‏.‏



الطريقة :


ـ‏ ‏اغسلي‏ ‏الأرز‏ ‏جيدا‏ ‏وانقعيه‏ ‏في‏ ‏الماء‏ ‏لمدة‏ 15 ‏دقيقة‏.‏
ـ‏ ‏في‏ ‏أثناء‏ ‏ذلك‏ ‏قطعي‏ ‏الطماطم‏ ‏إلي‏ ‏قطع‏ ‏صغير‏ ‏وافري‏ ‏البصل‏.‏
ـ‏ ‏سخني‏ ‏الزيت‏ ‏في‏ ‏إناء‏ ‏وأضيفي‏ ‏إليه‏ ‏البصل‏ ‏والطماطم‏ ‏ثم‏ ‏أضيفي‏ ‏الملح‏ ‏والتوابل‏ ‏واستمري‏ ‏في‏ ‏التقليب‏.‏
ـ‏ ‏أضيفي‏ ‏لتر‏ ‏ماء‏ ‏إلي‏ ‏الخليط‏ ‏السابق‏ ‏وبعد‏ ‏الغليان‏ ‏أضيفي‏ ‏الأرز‏ ‏واتركيه‏ ‏في‏ ‏النار‏ ‏حتي‏ ‏يتشرب‏ ‏كل‏ ‏الماء‏.‏
ـ‏ ‏ثم‏ ‏ضعي‏ ‏الأرز‏ ‏في‏ ‏طبق‏ ‏فرن‏ ‏وصفي‏ ‏بعض‏ ‏منقوع‏ ‏الزعفران‏ ‏وأضيفيه‏ ‏إلي‏ ‏الأرز‏ ‏باستعمال‏ ‏ملعقة‏.‏
ـ‏ ‏غطي‏ ‏الطبق‏ ‏بإحكام‏ ‏ثم‏ ‏زجي‏ ‏به‏ ‏في‏ ‏فرن‏ ‏حار‏ ‏لمدة‏ 10 ‏دقائق‏.‏
ـ‏ ‏عند‏ ‏التقديم‏ ‏قلبيه‏ ‏جيدا‏.‏


اقرأ أيضا::


[vfd ,la ijk]ld hgv. hgik]n lk l'fon juhg, < ltda Hg` ;]i hgik]n l'fon



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
الرز, الهندى, مطبخى, تعالو, مفيش


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


جربي ومش هتندمي الرز الهندى من مطبخى تعالو , مفيش ألذ من كده

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 03:30 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO