#1
| |||
| |||
وصفة في اكلة كلير ، طريقة تحضير الاكلير المقادير : 1 كوب دقيق 1 كوب لبن 1 كوب زبدة بدرجة حرارة الغرفة 4 أو 5 بيضة (حسب اللي هقولهولك بالطريقة) 5 ملعقة كبيرة سكر فانيليا ذرة ملح الطريقة : - قلبي الدقيق + ذرة الملح جيدا و اتركيه على جنب - في وعاء على النار سخني اللبن + الزبدة + السكر و استمري بالتحريك حتى تذوب كل المكونات مع بعضها و تذوب الزبدة جيدا باللبن. - أول لما يغلي خليط اللبن ابعديه عن النار و بسرعة ضيفي كل الدقيق و قلبي بسرعة بملعقة خشب لحد لما يجمد بحيث ان الملعقة الخشب تقدر تقف في وسط الخليط و ماتميلش كدة تبقى عجينتك ناجحة. - اتركي العجينة تبرد كويس ثم ابدأي انك تضيفي البيض بالفانيليا لكن ضيفي بيضة بيضة , يعني بيضة و قلبي كويس + بيضة و قلبي كويس ..... و هكذا لحد لما تلاقي العجينة و انتي بترفعي منها الملعقة الخشب بتتطلع معاكي و تنزل متقطعة كدة يبقى اكتفت من البيض. - دخليها التلاجة ترتاح و كمان تبرد كويس عشان تعرفي تشتغلي بيها - بعد ما تبرد في جيبي قمع زي بتاع البيتيفور لكن تكون فتحته كبيرة و بعدين رصيه في صينية مش مدهونة حاجة عادي رصيه متباعدين على شكر الاكلير و دخليه فرن حامي و لما وشه يحمر قليلا طلعيه. للتقديم : creme patissiere كريم باتيسيير صوص شيكولاتة - بعد ما القطع تبرد قليلا افتحيه من الجنب و احشيه creme patissiere بالكريم باتيسيير ثم غطيه بصوص الشيكولاتة. # كريم الباتيسيير جبيه من محلات درب البرابرة. # لو عايزة تعمليه طريقته هتلاقيها عندنا بعد الوصفة دي علطول لكن ضاعفي كمية المقادير عشان مقادير يناسب مقادير الاكلير لانك هتحتاجي 2 كوب كريم باتيسيير. صورة: كلير المقادير : 1 كوب دقيق 1 كوب لبن 1 كوب زبدة بدرجة حرارة الغرفة 4 أو 5 بيضة (حسب اللي هقولهولك بالطريقة) 5 ملعقة كبيرة سكر فانيليا ذرة ملح الطريقة : - قلبي الدقيق + ذرة الملح جيدا و اتركيه على جنب - في وعاء على النار سخني اللبن + الزبدة + السكر و استمري بالتحريك حتى تذوب كل المكونات مع بعضها و تذوب الزبدة جيدا باللبن. - أول لما يغلي خليط اللبن ابعديه عن النار و بسرعة ضيفي كل الدقيق و قلبي بسرعة بملعقة خشب لحد لما يجمد بحيث ان الملعقة الخشب تقدر تقف في وسط الخليط و ماتميلش كدة تبقى عجينتك ناجحة. - اتركي العجينة تبرد كويس ثم ابدأي انك تضيفي البيض بالفانيليا لكن ضيفي بيضة بيضة , يعني بيضة و قلبي كويس + بيضة و قلبي كويس ..... و هكذا لحد لما تلاقي العجينة و انتي بترفعي منها الملعقة الخشب بتتطلع معاكي و تنزل متقطعة كدة يبقى اكتفت من البيض. - دخليها التلاجة ترتاح و كمان تبرد كويس عشان تعرفي تشتغلي بيها - بعد ما تبرد في جيبي قمع زي بتاع البيتيفور لكن تكون فتحته كبيرة و بعدين رصيه في صينية مش مدهونة حاجة عادي رصيه متباعدين على شكر الاكلير و دخليه فرن حامي و لما وشه يحمر قليلا طلعيه. للتقديم : creme patissiere كريم باتيسيير صوص شيكولاتة - بعد ما القطع تبرد قليلا افتحيه من الجنب و احشيه creme patissiere بالكريم باتيسيير ثم غطيه بصوص الشيكولاتة. # كريم الباتيسيير جبيه من محلات درب البرابرة. # لو عايزة تعمليه طريقته هتلاقيها عندنا بعد الوصفة دي علطول لكن ضاعفي كمية المقادير عشان مقادير يناسب مقادير الاكلير لانك هتحتاجي 2 كوب كريم باتيسيير. اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب ,wtm td h;gm ;gdv K 'vdrm jpqdv hgh;gdv 'vdrm jpqdv |
الكلمات الدليلية (Tags) |
كلير, طريقة, تحضير, الاكلير |
| |