صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

وصفة في اكلة كلير ، طريقة تحضير الاكلير

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو جديد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 7,943
افتراضي وصفة في اكلة كلير ، طريقة تحضير الاكلير




وصفة في اكلة كلير طريقة تحضير الاكليروصفة في اكلة كلير طريقة تحضير الاكليروصفة في اكلة كلير طريقة تحضير الاكلير





المقادير :
1 كوب دقيق
1 كوب لبن
1 كوب زبدة بدرجة حرارة الغرفة
4 أو 5 بيضة (حسب اللي هقولهولك بالطريقة)
5 ملعقة كبيرة سكر
فانيليا
ذرة ملح

الطريقة :
- قلبي الدقيق + ذرة الملح جيدا و اتركيه على جنب
- في وعاء على النار سخني اللبن + الزبدة + السكر و استمري بالتحريك حتى تذوب كل المكونات مع بعضها و تذوب الزبدة جيدا باللبن.

- أول لما يغلي خليط اللبن ابعديه عن النار و بسرعة ضيفي كل الدقيق و قلبي بسرعة بملعقة خشب لحد لما يجمد بحيث ان الملعقة الخشب تقدر تقف في وسط الخليط و ماتميلش كدة تبقى عجينتك ناجحة.

- اتركي العجينة تبرد كويس ثم ابدأي انك تضيفي البيض بالفانيليا لكن ضيفي بيضة بيضة , يعني بيضة و قلبي كويس + بيضة و قلبي كويس ..... و هكذا لحد لما تلاقي العجينة و انتي بترفعي منها الملعقة الخشب بتتطلع معاكي و تنزل متقطعة كدة يبقى اكتفت من البيض.

- دخليها التلاجة ترتاح و كمان تبرد كويس عشان تعرفي تشتغلي بيها

- بعد ما تبرد في جيبي قمع زي بتاع البيتيفور لكن تكون فتحته كبيرة و بعدين رصيه في صينية مش مدهونة حاجة عادي رصيه متباعدين على شكر الاكلير و دخليه فرن حامي و لما وشه يحمر قليلا طلعيه.

للتقديم :
creme patissiere كريم باتيسيير
صوص شيكولاتة

- بعد ما القطع تبرد قليلا افتحيه من الجنب و احشيه creme patissiere بالكريم باتيسيير ثم غطيه بصوص الشيكولاتة.

# كريم الباتيسيير جبيه من محلات درب البرابرة.
# لو عايزة تعمليه طريقته هتلاقيها عندنا بعد الوصفة دي علطول لكن ضاعفي كمية المقادير عشان مقادير يناسب مقادير الاكلير لانك هتحتاجي 2 كوب كريم باتيسيير.
صورة: كلير المقادير : 1 كوب دقيق 1 كوب لبن 1 كوب زبدة بدرجة حرارة الغرفة 4 أو 5 بيضة (حسب اللي هقولهولك بالطريقة) 5 ملعقة كبيرة سكر فانيليا ذرة ملح الطريقة : - قلبي الدقيق + ذرة الملح جيدا و اتركيه على جنب - في وعاء على النار سخني اللبن + الزبدة + السكر و استمري بالتحريك حتى تذوب كل المكونات مع بعضها و تذوب الزبدة جيدا باللبن. - أول لما يغلي خليط اللبن ابعديه عن النار و بسرعة ضيفي كل الدقيق و قلبي بسرعة بملعقة خشب لحد لما يجمد بحيث ان الملعقة الخشب تقدر تقف في وسط الخليط و ماتميلش كدة تبقى عجينتك ناجحة. - اتركي العجينة تبرد كويس ثم ابدأي انك تضيفي البيض بالفانيليا لكن ضيفي بيضة بيضة , يعني بيضة و قلبي كويس + بيضة و قلبي كويس ..... و هكذا لحد لما تلاقي العجينة و انتي بترفعي منها الملعقة الخشب بتتطلع معاكي و تنزل متقطعة كدة يبقى اكتفت من البيض. - دخليها التلاجة ترتاح و كمان تبرد كويس عشان تعرفي تشتغلي بيها - بعد ما تبرد في جيبي قمع زي بتاع البيتيفور لكن تكون فتحته كبيرة و بعدين رصيه في صينية مش مدهونة حاجة عادي رصيه متباعدين على شكر الاكلير و دخليه فرن حامي و لما وشه يحمر قليلا طلعيه. للتقديم : creme patissiere كريم باتيسيير صوص شيكولاتة - بعد ما القطع تبرد قليلا افتحيه من الجنب و احشيه creme patissiere بالكريم باتيسيير ثم غطيه بصوص الشيكولاتة. # كريم الباتيسيير جبيه من محلات درب البرابرة. # لو عايزة تعمليه طريقته هتلاقيها عندنا بعد الوصفة دي علطول لكن ضاعفي كمية المقادير عشان مقادير يناسب مقادير الاكلير لانك هتحتاجي 2 كوب كريم باتيسيير.


اقرأ أيضا::


,wtm td h;gm ;gdv K 'vdrm jpqdv hgh;gdv 'vdrm jpqdv



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
كلير, طريقة, تحضير, الاكلير


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


وصفة في اكلة كلير ، طريقة تحضير الاكلير

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 06:17 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO