صور حب




منتدي صور حب
العودة   منتدي صور حب > الاقسام الاسرية > المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

عزومات منتدى صور حب محشى كرنب ، طريقة عمل محشى الكرنب

المطبخ - المطبخ الليبي - المطبخ الشامي

إضافة رد
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
عضو مميز
 
تاريخ التسجيل: Mar 2021
المشاركات: 8,069
افتراضي عزومات منتدى صور حب محشى كرنب ، طريقة عمل محشى الكرنب




عزومات منتدى صور حب محشى كرنب طريقة عمل محشى الكرنبعزومات منتدى صور حب محشى كرنب طريقة عمل محشى الكرنبعزومات منتدى صور حب محشى كرنب طريقة عمل محشى الكرنب







كرنبه _ شبت_ بقدونس _ _
بصل _ طماطم _ فلفل رومي وحامي _ ارز مصري _زيت _ سمن بلدي
التوابل العاااامه يعني(( ملح _ فلفل أسود _ كمون _
ثوم مفروم ناعم

طبعاً هتشتري الكرنبه .. هتقطعي الرأس وتفككي الورق..أو تقطعي ورقه ورقه من عنقدها العلوي
ضعي حله بهـا مـاء للغليان.. ولمـا تغلي.. ضعي فيها الورق .. طبعاً مش هتنزليهم مع بعض
هتنزلي 3 أو 4 ورقات علشان تعرفي تقلبيه من غير ما يتقطع
أو يتهري ..طبعاً هتسويه نصف سواء
يعني غلوتين فقط ..أوعي يتهري منك


مش هتعرفي تلفيه .. أنا قولت وانت ِ حره
لمـا تطلعيه من الماء.. أقطعي عرقه أو عنقوده من الرأس
لحد ما ينتهي بس اوعي تقطعي الورق معه
بعدها قومي بتقطيع الورق لجزل أو مربعات حسب الرغبه
وطبعاً حجم الورقه حسب الرغبه

وأتركيه لحد مـا يبرد وتعالي نعمل الصلصه



ضعي الحله على النـار وقليل من الزيت
وبعدها ضعي فيه البصــل


قــومي بتقليبه لحد مــا يحمـــر
بعد كده ضيفي التوم


بعدهـا ضيفي الطماطم المعصوره عليه
وقلبيها
بعــدهـا ضعي الملح والفلفل الاسود والكمون و الكمون كميه كبييييييييييره )
وأتـــــركيها تتسبك كويس جدا
لحد مــا تنشف خاااااااااااااااااااااالص



وبعد مـا تتسبك ضفيهـا علي الارز المغسـول في الطبق البلاستك أو حسب الرغبه

بعــدها ضيفي عليهم الخضره المقطعه (( الشبت _ البقدونس _ ))
وقلبيهــا جيداً


أول شيء أمسكي ورقه من ورق الكرنب
على صوابع يدك اليسري وضعي بها شوية الارز
وقومي بلفها باليدين معاً
أما الطريقة الاخرى .. أنك تضعي ورقة الكرنب على طبق .. وبعــدها تضعي شوية الارز


بعدها ابدأي بلفه على الطبق زي الجلاش الملفوف


جهزي حله وممكن وضع العروق اللي أنتِ شلتيها من الورق (( حسب الرغبه))
وابدأي في الرص بعد ذالك


حـاولي تكون الرصه منظمه


وياريت تحاولي تخلطي بين الورق الابيض والاخضر علشان كله يتأكل


حــاولي يكون مرصوص بدون لخبطه علشان كله يستوي مع بعضه


نظميه للنهــايه لكن أتركي في الحله
ارتفاع .. صابع يد أو أتنين


بعدها ضعي شربة الفراخ ..
بكميه متساويه مع الكرنب أو أعلى شيء بسيط
علشان يطلع مفلفل
بعدهاضعي الغطاء بأحكام علشان البخار يفضل
داخل الحله
وطبعاً النــار بتكون مرتفعه كأنك هتسوي أرز عادي
يعني النـار مرتفعه ولمــا يتشرب الشربه
ويدخــل في الســواء أخفضي النــار خااااالص
مثل الشمعه
وأرفعي الغــطــاء وضعي
معلقة سمن


قومي بوضع الغطاء مره أخرى
وأتركيه لحد مــا يستوي خــالص
بعد ها أطفي النار عليه
وقدميه جنب الفراخ المحمره والملوخيه الخضراء
والسلطه أو حسب ما أنت ِ متعوده تأكليه جنبه


اقرأ أيضا::


u.,lhj lkj]n w,v pf lpan ;vkf K 'vdrm ulg hg;vkf ;vkf 'vdrm



رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدليلية (Tags)
محشى, كرنب, طريقة, محشى, الكرنب


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

كود [IMG]متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


عزومات منتدى صور حب محشى كرنب ، طريقة عمل محشى الكرنب

سياسةالخصوصية


الساعة الآن 08:23 PM


Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO