LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
جربي طريقتي البامية باللحمة والليمون ، البامية باللحمة هلا حبيباتى اليكم أكله شهيه ولذيذه يارب تعجبكم المقادير: كيلو لحمة (ضاني أو بتلو أو بقري)كيلو بامية2 معلقة كبيرة زيت ذرة2 معلقة كبيرة صلصة طماطم3 أكواب عصير طماطمملح وفلفل أسود3 فصوص ثوم مدقوقين3 معالق زبدةفلفل أخضر مقطع قطع صغيرة 2/1 معلقة صغيرة شطة مطحونة 3 بصلات مقطعة قطعاً صغيرة الطريقة: 1- هاتي اللحمة واغسليها وقطعيها إلى قطع متوسطة الحجم، بعد كده هاتي حلة وحطي فيها اللحمة وحطيها على نار متوسطة الحرارة مع التقليب المستمر لغاية ما اللحمة تطلع ميتها وتشربها تاني، بعد ما تشربها ضيفي إليها 3 كوبايات مية، وضيفي إليها الملح والفلفل والبهارات، وسيبي اللحمة على نار هادية لغاية ما تلاقيها استوت. 2- أثناء ما اللحمة بتستوي هاتي البامية واغسليها كويس، وبعد كده سيبيها علشان تنشف وبعدين نظفيها كويس، وشيلي الجزء العلوي والجزء السفلي واغرسيها بالسكينة من المنتصف. 3- هاتي حلة وحطي فيها الزيدة والزيت، وضيفي ليها البصلة المقطعة وقلبيهم مع بعض لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي، وبعد كده ضيفي الثوم المدقوق والبامية وقلبيهم مع بعض لمدة ربع ساعة، وضيفي إليهم الفلفل المقطع مع استمرار التقليب لمدة خمس دقائق.. بعد كده ضيفي عصير الطماطم وصلصة الطماطم والملح والفلفل والشطة الحمراء، وسيبيهم على النار لغاية ما تلاقي إن الطماطم قوامها بقى سميك، ضيفي إليها اللحمة وكوباية كبيرة شوربة اللحمة وسيبيهم على النار لغاية ما البامية تستوي. 4- قبل أذان المغرب بربع ساعة اغرفي البامية في أطباق التقديم، وضيفي ليها عصير الليمون.. وبالهنا والشفا. اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب [vfd 'vdrjd hgfhldm fhggplm ,hggdl,k K |
الكلمات الدليلية (Tags) |
البامية, باللحمة, والليمون, البامية, باللحمة |
| |