LinkBack | أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
| |||
| |||
اطباقي من ابتكاري اكلة مصرية , البطاطس باللحمه المفرومه هلا صبايا اقدم لكم طريقه عمل البطاطس باللحمه المفرومه يارب تعجبكم المقادير كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياريت تبقى مستطيله شويا نصف كيلو لحم مفروم 2 بصله مفرومه 2 فص ثوم 2 ملعقه صلصه طماطم حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره ملح فلفل اسود بهارات شطه الطريقه أولا.. نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ((( خلي بالك هنحفرها من حته واحده مش حتتين واحفري بالراحه وخلي بالك انك بنوته رقيقه ))) و نقلى البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكوندهبي فاتح يعنى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ علشان الزيت . ثانيا.. في حله تانيه نضع البصل المفروم وملعقتين زيت حتي يذبل البصل , ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم ثم 2 معلقة لب البندورة والشطه حسب الرغبه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه , بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم ثالثا.. فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف مكعبات الطماطم ونحط قلب البطاطس الى طلعناه لماحفرناها تتقلب شوى ثم نضع لها الملح ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن , يمكن اضافة القليل من شوربة اللحم ونضعها على نار هادئه لمدة ربع ساعه وتقدم مع أرز ابيض . اقرأ أيضا::
المصدر: منتدي صور حب h'fhrd lk hfj;hvd h;gm lwvdm < hgf'h's fhggpli hgltv,li lwvdm hgf'h's fhggpli |
الكلمات الدليلية (Tags) |
اكلة, مصرية, البطاطس, باللحمه, المفرومه |
| |